Huippulautailijat kehittämään Svansteinin hiihtokeskusta

Suomalaiset ja ruotsalaiset huippulautailijat rakentavat Svansteinin hiihtokeskuksen uusiksi. Tornionjokilaaksossa Suomen rajan tuntumassa Ruotsin puolella sijaitsevaan hiihtokeskuksen tiimiin kuuluvat muun muassa Peetu Piiroinen, Eero Ettala, Heikki Sorsa ja Jussi Oksanen. Ruotsin puolelta mukana on Johan Olofsson ja Ingemar Backman.

urheilu
Svansteinin rinteissä on mahdollista järjestää FIS-kilpailuja.YLE / Matti Torvinen

Svanstein Ski -keskuksen kehittämisessä on tavoitteena ottaa laskijoiden tarpeet aidosti huomioon.

– Visiomme on rakentaa hiihtokeskus "laskijoilta laskijoille" - hengessä, toteaa toimitusjohtaja Henri Sankala.

– Freestyle parkiin tulee muun muassa Scandinavian railsin uusimmat reilit, hyndät, cornerit ja keskikokoinen paippi ja Bagjump-stunttipatja, joka mahdollistaa vaativimpien temppujen harjoittelun turvallisesti, Sankala kertoo tämän ja ensi vuoden suunnitelmista.

Myös ympäristöystävällisyyteen halutaan kiinnittää huomiota. Energian lähteenä käytetään muun muassa 100-prosenttisesti kierrätettyä biojätettä ja ravintolan annokset ovat lähiruokaa paikallisilta tuottajilta.

– Luvassa on valtava kirjo erilaisia tapahtumia, kuten metsälaskun MM-finaali, Ettalan, Sorsan ja Piiroisen ensimmäinen lumilautailuleiri ja vauhtilaskukisa, varatoimitusjohtaja Jukka Erätuli kertoo.

Övertorneån kunnassa sijaitsevassa Svansteinissa on 16 eritasoista rinnetta ja vapaalaskupaikkoja jyrkissä metsärinteissä.