Keminmaa panostaa liikuntaan – nyt leikkikenttä kaikenikäisille

Keminmaa on viime vuosina kehittänyt liikuntapaikkojaan. Uusin tempaus on leikkikenttä, jossa vanhempien ei tarvitse tyytyä seuraamaan lasten leikkimistä puiston reunalta.

Kotimaa
Keminmaan kunnaninsinööri Susanna Sandberg.
Heidi Hannukainen / Yle

Keminmaan Kallijärven pohjoispäätyä on viime vuosina muokattu kaikenikäisille sopivaksi leikkikentäksi. Viereinen järvi on ruopattu, alue maisemoitu ja lokakuussa kentälle on rakennettu kiipeilyteline, vaijerirata ja kuntoilulaite.

– Varsinkin kuntoilulaite on suunnattu ikäihmisille, lapsille puolestaan on leikkitelineitä ja kun alue saadaan nurmelle, siinä on mukava kesällä lötkötellä, kertoo kunnaninsinööri Susanna Sandberg.

Kenttää kehitetään vielä lähivuosina määrärahojen mukaan.

– Ajatuksena on, että saisimme lisää leikki- ja kuntoilulaitteita, makkaranpaistopaikan ja pienen frisbeegolf-radan, Sandberg suunnittelee.

Kuntoilulaite on suunnattu ikäihmisille, lapsille puolestaan on leikkitelineitä.

Susanna Sandberg

Liikunnan lisäämiseen satsataan jatkossakin

Kallijärven leikkikentän lisäksi kunta on hiljattain uusinut keskuskoulun luistelukaukalon, rakentanut uuden skeittiparkin sekä leventänyt Kallinkankaan hiihtokeskuksen hiihtolatuja.

Keminmaa jatkaa vielä tulevina vuosina liikuntamahdollisuuksien lisäämistä. Kunta on laatimassa usean vuoden kattavaa liikuntastrategiaa, jossa keskitytään erityisesti ikäihmisten liikkumiseen.

– Suunnitelmassa linjataan, mihin jatkossa keskitytään. Erityisesti vanhukset ovat siinä keskiössä. Voisiko esimerkiksi jossakin olla pelkästään heille sopiva liikuntapaikka, Sandberg pohtii.

– Kyllähän ihmisten hyvinvointi ja kuntoilu on nykyään tärkeässä roolissa, hän painottaa.