Syväsenvaaran koulu lopetetaan

Syväsenvaaran koulun kohtalo sinetöitiin perjantaina Rovaniemen koulutuslautakunnan pitkässä kokouksessa. Koulun oppilaat siirretään Nivavaaran ja Saaren kouluille.

koulut
Syväsenvaaran koulu Rovaniemellä
Syväsenvaaran koulun kohtalosta päätettiin perjantaina.YLE / Matti Konttinen

Koulutuslautakunta päätyi halvimpaan vaihtoehtoon erilaisten vaihtoehtojen esittelyn jälkeen. Tuo halvin on Syväsenvaaran oppilaitten siirtäminen kahteen lähikouluun. Näin alueelle muodostuu kaksi kolmisarjaista koulua. Tämä on ollut koulutusjohtaja Leila Alaraudanjoen mukaan pedagogisista ja taloudellisista näkökulmista perustelluin vaihtoehto.

Syväsenvaaran koulun yhteydessä olleet kansalaisopiston toiminnot aiotaan järjestää tulevaisuudessa Nivavaaran ja Saaren kouluilla.

Koulun lähituntumassa on myös päiväkoti. Koulutuslautakunta päättää tilaratkaisuista päiväkodin osalta seuraavassa kokouksessaan.

Osa Syväsenvaaran koulun oppilaiden vanhemmista on vastustanut koulun lakkauttamista. Vanhempainrinki on esittänyt vaihtoehtona elinkaarimallia. Siinä tilat rakentaisi yksityinen ja julkinen puoli järjestäisi palvelut. Tätä mallia ei otettu käsittelyyn.

Rovaniemen Syväsenvaaran koulu on otettu käyttöön vuonna 1983. Koulun kuntoa pidetään niin huonona, että sen korjaaminen maksaisi enemmän kuin kokonaan uuden koulun rakentaminen. Koulussa on 264 alakoululaista.