1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalainen kunnallispoliitikko tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Eteläsavolainen yrittäjä ja perussuomalaisten Mikkelin kaupunginvaltuutettu on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Kotimaan uutiset

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi toimitusjohtajan kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen työntekijöidensä lakisääteisen vuorokausilevon ja vapaa-ajan laiminlyönnistä. Syrjintä kohdistui 17 virolaiseen työntekijään vuosina 2006–2010.

Työntekijöillä teetettiin toistuvasti yli 13 tunnin työpäiviä ja seitsemän päivän työviikkoja sekä ylittänyt lain ylityön enimmäismäärät. Virolaismiehet tekivät töitä 3 viikkoa peräkkäin, jonka jälkeen heillä oli viikko vapaata. Jos yhtiön tilaukset oli saatava valmiiksi, virolaistyöntekijät olivat tehneet töitä ympäri vuorokauden.

Toimitusjohtaja oli sopinut virolaisten työntekijöidensä tuntipalkaksi heille käteen jäävän nettopalkan, ja että tuntipalkka sisältää kaikki ylityö- ja muut työaikakorvaukset. Sopimus nettopalkasta ja
ylityökorvausten sisällyttämisestä palkkaan on laiton, joten johtaja oli hankkinut yhtiölle laitonta hyötyä jättäessään maksamatta lakisääteisiä yli- ja sunnuntaityökorvauksia työnantajamaksuineen ainakin 500 000 euron edestä.

Yhtiö on asetettu konkurssiin vuonna 2010.

Toimitusjohtajalle vaadittiin myös liiketoimintakieltoa, mutta oikeus hylkäsi vaatimuksen.

Lisäys 31.10.2014 kello 17.00: Tarkennettu syrjinnän ajankohta ja muita yksityiskohtia.

Lue seuraavaksi