1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Rooman pormestari kieltäytyy mitätöimästä homoliittoja

Myös muun muassa Milanon, Bolognan ja Napolin pormestarit ovat sallineet ulkomailla solmittujen samaa sukupuolta olevien avioliittojen rekisteröinnit.

Ulkomaat
Marino ja miespari lapsineen.
Pormestari Ignazio Marino (kesk.) rekisteröi kaksi viikkoa sitten Rooman kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa Andrea Ruberan (vas.) ja Dario De Gregorion sekä 15 muun samaa sukupuolta olevan pariskunnan avioliiton.Filippo Monteforte / AFP

Rooman pormestari Ignazio Marino jatkaa taisteluaan samaa sukupuolta olevien avioliittojen rekisteröinnin puolesta. Marino ei aio noudattaa Italian sisäministeri Angelino Alfanon vaatimusta, jonka mukaan ulkomailla solmittujen homoseksuaalisten avioliittojen rekisteröinnit pitää mitätöidä.

– Mitätöinti olisi laiton teko, vastoin Euroopan unionin periaatteita, Marino sanoo.

Marino rekisteröi kaksi viikkoa sitten Rooman kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa 16 ulkomailla solmittua samaa sukupuolta olevien parien avioliittoa.

– Laki sanoo, että ulkomailla solmittuja samaa sukupuolta olevien parien avioliittoja ei pidä rekisteröidä, jos se vaarantaa yleisen järjestyksen. En voi käsittää, mitä vaaraa voi olla rakastuneesta, rakkautensa julistaneesta parista, Marino toteaa.

Myös useiden muiden italialaiskaupunkien pormestarit ovat uhmanneet sisäministerin ohjeistusta. Muun muassa Milanon, Bolognan ja Napolin pormestarit ovat sallineet ulkomailla naimisiin menneiden, samaa sukupuolta olevien parien rekisteröidä liittonsa Italiassa.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi