Boko Haram: Siepatut tytöt kääntyneet islaminuskoon ja naitettu

Islamistiryhmä Boko Haramin johtaja kiisti videolla hallituksen puheet tulitauosta.

Ulkomaat
Boko Haramin sieppaamia koulutyttöjä.
Boko Haramin sieppaamia koulutyttöjä tuntemattomassa paikassa islamistijärjestön toukokuussa julkaisemalla videolla.Ho / AFP

Nigerialaisen islamistiryhmä Boko Haramin mukaan viime keväänä siepatut koulutytöt ovat kääntyneet islaminuskoon ja heidät on naitettu. Järjestön johtaja kertoi asiasta uutistoimisto AFP:n haltuunsa saamalla videolla.

Boko Haramin johtaja Abubakar Shekau sanoi videolla myös, että Nigerian hallituksen kanssa ei ole sovittu mistään tulitauosta. Hän kutsui hallituksen tulitaukopuheita valheiksi.

Shekau ilmoitti järjestönsä pitävän hallussaan myös Saksan kansalaista, joka siepattiin Adamawan osavaltiossa viime heinäkuussa.

Nigerian armeija ja presidentti ilmoittivat pari viikkoa sitten, että islamistisen Boko Haramin kanssa olisi päästy sopimukseen ja väkivaltaisuudet saataisiin loppumaan. Tuolloin presidentin avustaja ilmoitti myös, että Boko Haram oli luvannut vapauttaa siepatut tytöt.

Yli 200 koulutytön sieppaus viime huhtikuussa syrjäisestä Chibokin kaupungista on herättänyt maailmalla paljon huomiota ja tyttöjä on vaadittu vapautettavaksi.

Lähteet: AFP