Itä-Ukrainassa lisää kuolonuhreja separatistivaalien alla

Yhteenottoja on ollut sekä Donetskin että Luhanskin alueilla, joilla separatistit aikovat järjestää sunnuntaina vaalit.

Ulkomaat
Ukrainalaiset Aidar-pataljoonan sotilaat kantoivat Itä-Ukrainassa kaatunutta aseveljeään 31. lokakuuta.
Ukrainalaiset Aidar-pataljoonan sotilaat kantoivat Itä-Ukrainassa kaatunutta aseveljeään 31. lokakuuta.Roman Pilipey / EPA

Itä-Ukrainassa kuusi hallituksen sotilasta on kuollut ja kymmenen haavoittunut viime vuorokauden aikana yhteenotossa separatistien kanssa, kertoo maan turvallisuus- ja puolustusneuvoston edustaja.

Hän syyttää syyskuussa solmitun tulitauon rikkomisesta Itä-Ukrainan separatisteja. Taisteluja on käyty muun muassa Donetskin lentokentällä, joka on edelleen hallituksen joukkojen hallussa, vaikka pääosa ympäröivästä alueesta on separatistien hallussa.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan alueelta on kuulunut räjähdyksiä yöllä ja lauantaina aamupäivällä.

Kiivasta tulitusta on ollut myös Krymskessä, joka sijaitsee lähellä toista separatistien hallussa olevaa merkittävää kaupunkia, Luhanskia.

Venäjän tukemat separatistit aikovat järjestää sunnuntaina hallitsemillaan alueilla vaalit, joissa valitaan johtajat separatistien julistamille Donetskin ja Luhanskin kansantasavalloille. Donetskin johtajaksi valittaneen separatistijohtaja Alexander Zahartšenko ja Donetskin johtajaksi Igor Plotnitski.

Ukraina ja länsimaat eivät hyväksy vaaleja, joilla separatistit haluavat saada laillisuutta hallinnolleen ja samalla lisätä välimatkaa Kiovaan. Venäjä on sanonut tunnustavansa vaalit, mikä on suututtanut Ukrainaa ja länsimaita.

Lähteet: AFP