Hyppää sisältöön

Eikö movember innosta? Äänestä uutta teemaa marraskuulle

Marraskuu on vasta alussa, joten vielä ehtii hyvin viettää jotain teemakuukautta, jos movember ei tunnu mielekkäältä. Äänestä Ylen lukijoiden ehdottamista teemakuukausista paras.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Syyskuussa vältettiin muovikasseja ja lokakuussa popsittiin kasviksia. Nyt marraskuussa kasvatellaan viiksiä miesten terveysongelmien puolesta (siirryt toiseen palveluun) ja vietetään kansainvälistä romaaninkirjoituskuukautta, NaNoWriMoa (siirryt toiseen palveluun).

Yle Uutiset kysyi taannoin lukijoiltaan voiko teemakuukaudella muuttaa maailmaa. Nyt kokosimme lukijoiden ehdotuksista parhaat. Äänestä omaa suosikkiasi.

1. Hajusteeton marraskuu

Pesu- ja huuhteluaineiden sekä kosmetiikan yliampuvat tuoksut ja erinäisiin muihin tuotteisiin, monissa paikoissa hengitysilmaankin lisätyt synteettiset hajusteet tekevät monien elämästä sietämätöntä

-turhat kemikaalit pois

2. Iltapäivälehdetön marraskuu

Kuukaudeksi eroon mustavalkoisesta, skandaalinhakuisesta ajattelusta, joka esim. iltapäivälehdissä myy.

-Mediapaussi

3. Köyhä marraskuu

Jokainen voisi kokeilla miten pärjää 500 eurolla kuukauden. Sitten ymmärtää miksei ostovoimaa kulutushysteriaan meinaa löytyä.

-500 euroa kk

4. Mainokseton marraskuu

Ovessani lukee parhaillaan "ei mainoksia". En juokse mainoksien perässä. Ostan vain mitä tarvitsen. Yksi turhake vähemmän elämässä.

-Tar

5. Vanhusten marraskuu

Kuukausi jokainen pitäisi seuraa vanhusikäiselle läheiselleen, naapurille, tutulle tai uudelle ystävälle. Toisi väriä ja vaihtelua päivään, juttelisi, veisi ulkoilemaan, kulttuurimenoihin jos kunto kestää. Ainakin kerran viikossa jotain piristystä.

-Jokainen voi auttaa

6. Yksinäisten marraskuu

Yksineläviä on Suomessa n. 1,1 miljoonaa eli lähes joka toinen kotitalous on yhden hengen kotitalous. Kuukaudella muistutettaisiin, että jokainen ihminen on tärkeä vaikka hänellä ei olisikaan parisuhdetta ja 2,7 lasta?

-Tomppa

7. Ystävällinen marraskuu

Ystävällisyyden kuukausi, koska se ei maksa mitään eikä tuota minkäänlaista vahinkoa millekään taholle. Ennaltaehkäistään masennusta ja toivottomuutta, jopa ehkä rikollisuutta ja itsemurhia. Luodaan sosiaalista pääomaa.

-leenamaaria

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.