1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Burkina Fason tv-keskuksessa ammuskeltu

Uutistoimisto AFP:n mukaan armeija on ottanut keskuksen haltuunsa.

Ulkomaat

Burkina Fason pääkaupungissa Ouagadougoussa sijaitsevassa tv-keskuksessa on puhjennut ammuskelua, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

AFP:n mukaan sotilaat ovat ottaneet keskuksen haltuunsa. AFP:n toimittajien mukaan sotilaat ampuivat ennen keskuksen haltuunottoa ilmaan hajottaakseen paikalla olleen mielenosoittajajoukon.

Reuters kertoo, että televisiolähetys on katkennut. Sen mukaan ammuskelu puhkesi pian sen jälkeen, kun paikalle oli saapunut opposition PDC-puolueen johtaja Sara Sereme ja noin sata hänen tukijaansa. Reutersin silminnäkijälähteen mukaan paikalla oli myös armeijan kenraali tukijoineen.

Burkina Fasoa 27 vuotta hallinnut presidentti Blaise Compaoré erosi perjantaina, kun häntä vastaan oli osoitettu mieltä kaksi päivää ja armeija oli ilmoittanut ottavansa maan siirtymäkaudeksi johtoonsa.

Oppositio ja kansalaisjärjestöt ovat kuitenkin vastustaneet armeijan valtaannousua. Niiden mukaan kansannousun voitto kuuluu kansalle ja sillä pitäisi olla oikeus johtaa siirtymäkautta. Sunnuntaina tuhannet ihmiset kokoontuivat Ouagadougoussa osoittamaan mieltä armeijaa vastaan.

YK, Afrikan unioni ja Yhdysvallat ovat arvostelleet armeijan valtaannousua.

Lähteet: AFP, Reuters