1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

HUS: Ebolaepäily on varmistunut aiheettomaksi

Potilaan hoidosta ei enää anneta tietoja julkisuuteen.

Ebolapotilaaksi epäilty yhdysvaltalaismies on hoidossa Meilahden sairaalassa Helsingissä. Kuva: Seppo Samuli / Lehtikuva

Helsingin ebolaepäily on varmistunut aiheettomaksi. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että perjantaina otettu näyte on vahvistettu negatiiviseksi myös ulkomaisessa laboratoriossa.

Potilaasta on lisäksi otettu sunnuntaiaamuna toinen näyte, joka myös todettiin negatiiviseksi Helsingissä. Sairaanhoitopiirin mukaan tämänpäiväinen näyte vahvisti asian lopullisesti.

Infektiosairauksen klinikalle tuotiin torstai-iltana hoitoon potilas, jolla epäiltiin ebolatartuntaa. Yhdysvaltalainen mies oli matkustanut Liberiasta Suomeen lokakuun alussa ja hakeutui hoitoon kuumeen vuoksi. Potilaan hoidosta ei enää anneta tietoja julkisuuteen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä arvioidaan, että valmius ottaa vastaan mahdollisia ebolainfektion saaneita potilaita on erittäin hyvä. Ebolatartunnasta epäillyn potilaan hoitoprosessi sujui ennalta suunnitellun protokollan mukaan.