Tunnetun helsinkiläisantikvariaatin omistaja saa palkinnon Lemillä

Lemillä vanhassa maakaupassa kesäantikvariaattia pitävä Aapo Pekari saa Lemin kunnan tämän vuoden kotiseututeko-palkinnon. Helsingissä Pekarilla on antikvariaatti Laterna Magica

Koululauluiltamat juontaa Kari Kyrönseppä (oikealla). Vieressä Aapo Pekari Antikvariaatti Taikalyhdystä. Kuva: YLE Etelä-Karjala

Aapo Pekarin Taikalyhty sijaitsee Lemin kirkonkylällä vanhassa maakaupassa. Kesäisin Taikalyhdyssä on antikvariaatti sekä erikoisia valokuva- ja filmilöytöjä vuosikymmenien takaa. Talvella Pekarin tapaa Helsingissä Laterna magica -antikvariaatissa.

Lemin kotiseutuyhdistys luovuttaa maanantai 3.11.2014 Lemin kotiseututeko-palkinnon Aapo Pekarille. Perusteluiden mukaan Pekarin antikvariaatin ja gallerian kautta ovat Lemi ja lemiläiset tavat sekä perinteet saaneet ilahduttaa niin kotimaisia  kuin ulkomaisiakin vierailijoita.

– Aapo Pekarin ansiosta olemme saaneet nauttia mm. kuva- ja äänitallenteiden historiasta, joissa alueellisuus ja paikallisuus muodostavat yleisölle mielenkiintoisen aika-ikkunan menneisiin tapahtumiin. Aapo Pekari vie ainutlaatuisella, omaleimaisella tavalla Lemiä kohti nykyaikaista, ihmisläheistä hyvinvointikuntaa, jossa lemiläisyys on kunnan ja kuntalaisten arvokasta pääomaa.

Aiemmin Lemin Vuoden Kotiseututeko-palkinnon ovat saaneet mm. Stam1na, Aarno Parkkola, Teemu Okko ja Lemin nuorisoseuran näytelmäryhmä.