Helsingin uutisluokkalaiset iloittelevat Nenäpäivän hengessä

Nenäpäivä kerää jälleen varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi. Myös Yle Helsingin Uutisluokka-koululaiset ovat lähteneet mukaan iloitteluun ja haastavat iloisilla nenäkuvillaan kaikki mukaan ylittämään viime vuoden keräyksen tulos, reilut kolme miljoonaa euroa.

Kotimaa
Yle Helsingin Uutisluokka
Suomalaisen Yhteiskoulun 8D-luokan oppilaat ovat Yle Helsingin Uutisluokkalaisia. Uutiskummeina ovat Ylen aikaisen Riikka Porttila ja Mika Saarelainen.

Tämän vuoden Nenäpäivä-keräyksellä hankitaan varoja lasten auttamiseen Afrikassa, Etelä-Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa. Suomalaisten avulla tuhannet lapset pääsevät kouluun, saavat suojaa hiv-tartunnalta tai nukkuvat yönsä turvassa malariaverkon alla.

Yle Helsingin Uutisluokka-kummikoululaiset, Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun 8d-luokan oppilaat, halusivat olla mukana tempauksessa ja jakaa iloa nenäkuvien välityksellä. Tehtävänannossa vihjeenä oli "vain mielikuvitus on rajana" ja tätä nuoret lähtivät toteuttamaan Instagram-kuvillaan.

Katso lisätietoa Nenäpäivästä ja keräyskohteistatäältä (siirryt toiseen palveluun).

SYK:n 8D:n omat Uutisluokka-sivut (siirryt toiseen palveluun)

Täältä (siirryt toiseen palveluun)löytyy Yle Uutisluokan oma Nenäpäivä-keräystiimi, joka haastaa mukaan kaikki Suomen koululaiset.

Nenäpäivän suuri live-show tekee hyvää viiden tunnin suorassa lähetyksessä perjantaina 7.11. klo 19.00 alkaen. Lähetystä voi seurata TV2:ssa jaYle Areenassa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.