Takanen jälleen tulokuningas Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaan suurimmat tulot keräsi jälleen Jorma Takanen. Hän on sieviläisen tietotietoliikenne- ja elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja Scanfilin perustaja.

Alihankintateollisuus

Sieviläisen tietotietoliikenne- ja elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja Scanfilin perustaja Jorma Takasen ansio- ja pääomatulot olivat viime vuonna yhteensä lähes 3,9 miljoonaa euroa.

Tulolistan kakkossijalla on rakennusliike Laptin entinen omistaja Tuomas Ahola lähes 3,7 miljoonan euron tuloilla. Kolmantena ja neljäntenä tulolistalla ovat kempeleläisen Ouman osakeyhtiön entiset omistajat Martti Jokelainen ja Eino Hintsala.

Eniten palkkatuloja ansaitsi raahelainen Juha Soralahti, jolle kertyi 665 000 euron tulot. Kakkosena oli Ylikiimingissä ja Haapajärvellä toimivan perheyritys Kaskipuun toimitusjohtaja Martti Kaski. Hän ansaitsi hiukan alle 650 000 euroa. Ansiolistan kolmantena oli oululaisen ict-yritys Anite Finland Oy:n toimitusjohtaja Jukka Honkila. Neljäntenä listalla oli oululainen apteekkari Aila Aitamurto, joka oli tulolistan viiden kärjen ainoa nainen. Viidenneksi eniten ansiotuloja keräsi PKC-Groupin johtoryhmän jäsen, professori Jarmo Rajala.