Puutossalmen lossiväylää syvennetään – varalossi kuljettaa

Parhaillaan remontissa olevan lossin syväys suurenee jatkossa. Puutossalmessa liikennöi joulukuun puoliväliin saakka 14 henkilöautoa vetävä varalossi.

ruoppaus
Puutossalmen lossit.
Juha Vauhkonen / Yle

Puutossalmen lossiväylää ruopataan entistä syvemmäksi Kuopiossa. Työt alkavat maanantaina tai viimeistään tiistaina.

Väylää ruopataan, koska parhaillaan remontissa olevan lossin syväys suurenee jatkossa. Lossi on nyt Savonlinnassa telakoitavana ja sen remontissa uusitaan lossin vetolaite ja moottori. Lauttaoperaattori Finferriesin mukaan Puutossalmen iso, 130-tonninen lossi palaa liikenteeseen joulukuun puolivälissä.

Ruoppaustöissä lossiväylää syvennetään maksimissaan metrin verran. Ruoppaukset jatkuvat Puutossalmessa arviolta kolme viikkoa.

Liikennepäällikkö Arto Koposen mukaan työt pyritään tekemään niin, että lossiliikenteelle tulee mahdollisimman vähän häiriöitä. Ruoppauksella varmistetaan, että lossille on riittävästi vettä myös syksyisin kun vedenkorkeus on hyvin alhaalla.

Lossin telakoinnin ajan Puutossalmessa liikennöi noin 14 henkilöautoa vetävä varalossi. Varsinaiseen lossiin mahtuu kerralla noin 25 henkilöautoa. Lossimatka Puutossalmella on puoli kilometriä.