Nuorallakävelijä Nik Wallenda rikkoi kaksi maailmanennätystä, toisen silmät sidottuina – video

Nuorallakävelijä Nik Wallenda rikkoi sunnuntai-iltana kaksi maailmanennätystä Chicagossa. Wallenda käveli parin sadan metrin korkeudessa pilvenpiirtäjältä toiselle kahdesti – jälkimmäisellä kerralla silmät sidottuina.

Nuorallakävelijä Nik Wallenda kävelemässä pilvenpiirtäjältä toiselle.
Nuorallakävelijä Nik Wallenda rikkoi sunnuntai-iltana kaksi maailmanennätystä Chicagossa. Wallenda käveli pilvenpiirtäjältä toiselle kahdesti – jälkimmäisellä kerralla silmät sidottuina.

Nuorallakävelijä Nik Wallenda rikkoi sunnuntaina kaksi nuorallakävelyn maailmanennätystä. Wallendan ensimmäinen ennätys oli korkein nuorallakävely kaltevalla nuoralla ja toinen korkein nuorallakävely silmät sidottuina.

Guinnessin ennätystenkirjan edustaja vahvisti molemmat ennätykset kävelyjen jälkeen. Wallendalla oli jo aiemmin useita Guinnessin ennätyksiä.

35-vuotias Wallenda ei käyttänyt kävelyjensä aikana turvaverkkoa tai -valjaita. Teräsvaijerilla tehdyn ensimmäisen kävelyn aikana hän nousi 19 asteen kulmassa pilvenpiirtäjältä toiselle. Wallenda ei ollut aiemmin yrittänyt kävellä yhtä jyrkästi nousevalla nuoralla.

Alun perin nousukulman piti olla 15 astetta, mutta säästä johtuneiden viime hetken muutosten vuoksi kulma kasvoi suuremmaksi. Nuorallakävelyn aikana lämpötila oli vain muutaman asteen nollan yläpuolella ja tuuli puhalsi reilut kymmenen metriä sekunnissa.

Wallendan ensimmäinen kävely oli 138 metriä pitkä ja sen korkein kohta oli 204 metrissä Leo Burnett -rakennuksen katolla. Silmät sidottuina tehty toinen kävely oli 29 metrin pituinen matka 170 metrin korkeudessa.

Ensimmäinen kävely kesti hieman alle seitsemän minuuttia ja toinen vähän yli minuutin.

Televisiokanava Discovery Channel televisioi koko tapahtuman kymmenen sekunnin viiveellä. Chicagon poliisin mukaan tapahtumaa seurasi paikalla noin 50 000 katsojaa, joidenkin arvioiden mukaan jopa enemmän.

Aiemmin Wallenda on nuorallakävellyt muun muassa Grand Canyonin ja Niagaran putousten ylitse. Yleensä Wallenda ei käytä nuorallakävellessään turvavaljaita, mutta viranomaiset eivät antaneet Wallendalle lupaa ylittää Niagaran putouksia ilman valjaita.

Wallendan koko perhe on akrobaatteja ja hänen suvussaan on ollut nuorallakävelijöitä sukupolvien ajan. Nik Wallendan isoisoisä Karl Wallenda kuoli pudottuaan nuoralta vuonna 1978 suorassa televisiolähetyksessä.