1. yle.fi
  2. Uutiset

Pääomatulojen viitonen Jari Löfroos: "Tavallinen yrittäjä Pirkanmaalta"

Monialaisen Terra Patris Oy:n perustaja Jari Löfroos työllistää Suomessa 500 työntekijää. Elina Leppälahti on pääomatulojen kolmonen kahden miljoonan euron pääomatuloilla.

pääomatulot

Pirkanmaan verotilastoissa pääomatulojen viidentenä on Jari Löfroos, joka toimii hallituksen puheenjohtajana Terra Patris Oy:ssä. Löfroos perusti yhtiön vuonna 1999 ja se on mukana bioenergia-, maanrakennuskone- ja sopimusvalmistusteollisuudessa sekä veneiden valmistuksessa.

Löfroosin pääomatulot olivat viime vuonna lähes 1,4 miljoonaa euroa. Yle Tampereen tavoittama Löfroos pitää matalaa profiilia ja kuvailee itseään vaatimattomasti.

– Olen tavallinen yrittäjä Pirkanmaalta.

Jari Löfroos on kuitenkin merkittävä työllistäjä, sillä Terra Patris -yhtiöllä on Suomessa noin 500 työntekijää. Löfroosin mukaan yhtiöllä on paineita siirtää työtä ulkomaille kotimaan korkeiden kustannusten vuoksi. Terra Patris etsii jatkuvasti siipiensä alle uusia yrityksiä.

Verokuningatar Elina Leppälahti

Pirkanmaan isotuloisin nainen on Elina Leppälahti. Hänen pääomatulonsa olivat reilut kaksi miljoonaa euroa, mutta ansiotuloja hänelle ei kertynyt lainkaan.

Leppälahti on ravintolayhtiö Restamaxin entisiä omistajia.

Pääomatulojen TOP 10:stä löytyy Leppälahden lisäksi vain yksi nainen – Marja Hannele Luukkainen vajaan 1,3 miljoonan euron tuloilla.

Isännöintialalta tilastoihin

Pirkanmaalla pääomatulojen numero yhdeksän on Mikko Niskanen. Niskasen pääomatulot 1,2 miljoonaa ovat peräisin kolmen isännöintialan perheyrityksen myynnistä.

Myydyt yhtiöt fuusioitiin uudeksi yhtiöksi, Pirkan isännöintikeskukseksi, jonka toimitusjohtajana Niskanen toimii.

Lue seuraavaksi