Tuomas Kyröllä ei syytä pahoittaa mieltä

Suomalaiskirjailijoista ansaitsi viime vuonna eniten Tuomas Kyrö, joka tunnetaan parhaiten Mielensäpahoittaja-tarinoista.

Ajatus on, että jos elokuva menee hyvin, niin sille halutaan jatko-osa. Minun pitää silloin vahvasti tietää miksi jatko-osa pitäisi tehdä. Katsojaluvut tai raha eivät ole riittävä motiivi, pohtii kirjailija Tuomas Kyrö. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Kirjailija Tuomas Kyrö ylsi viime vuonna huimiin tuloihin. Hänen verotettavat ansiotulonsa olivat 429 000 euroa. 

Kyröltä on ilmestynyt jo kolme Mielensäpahoittaja-kirjaa. Lisäksi hänen tekstiinsä perustuva, Antti Litjan tähdittämä elokuva pyörii parhaillaan elokuvateattereissa.

Viime vuonna Tuomas Kyröltä julkaistiin teosKunkku.

Kuva: WSOY

Erityisesti dekkarikirjoistaan tunnettu Leena Lehtolainen tienasi viime vuonna 312 000 euroa._ Rautakolmio_ on Lehtolaisen kahdestoista Maria Kallio -poliisiromaani.

Kirjailija Jari Tervon ansiotulot olivat 265 000 euroa. Tervo on kirjoittanut runoja, novelleja ja romaaneja. Vuonna 2013 julkaistu romaani Esikoinen on kasvutarina 1970-luvun Suomesta.

Myös turkulaisdekkaristi Reijo Mäki ansaitsi yli kaksisataatuhatta euroa. Hänen ansiotulonsa olivat 245 000 euroa.

Reijo Mäen kirjoissa seikkaillaan yksityisetsivä Jussi Vareksen matkassa turkulaismaisemissa. Mäen kirjoja on myyty Suomessa lähes kaksi miljoonaa kappaletta.

Westön tulot  liki 70 000

Lokakuussa Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saanut Kjell Westö ei tulojensa puolesta nouse kirjailijoiden kärkikaartiin. Hänen ansiotulonsa olivat  69 000 euroa.

Kjell Westön roomaani_ Kangastus 38 _oli viime vuonna Finlandia-palkintoehdokas.