Keilahallin aiesopimus jatkuu hiljaisena sopimuksena

Kajaanin kaupunki ei pidä tiukasti kiinni aikarajoista kaupungin ja keilahalliyrittäjän kesken solmitussa aiesopimuksessa. Sopimus umpeutui lokakuun lopussa, mutta kaupunki on valmis odottamaan asiassa, kunnes yrittäjä saa rahoituspäätöksen Kainuun ELY-keskukselta.

keilahallit
Keilapallot
Yle

Aiesopimus uuden keilahallin rakentamisesta entisen uimahallin tontille jatkuu hiljaisena määräajan umpeuduttuakin Kajaanissa. Kaupunki odottaa niin kauan, että Kajaanin Keilakeskus saa päätöksen rahoitushakemukseensa Kainuun ELY-keskukselta. Alustavasti on arvioitu, että päätöksen saaminen venyy loppuvuoteen. Kaupungin tekninen johtaja Timo Soininen vakuuttaa, että kaupungilla ei ole asian kanssa kiire.

– Meillä ei ole toista suunnitelmaa entisen uimahallin tontille. Viimeistään ensi vuoden puolella tiedämme, miten asian kanssa käy.

Kajaanin Keilakeskus sai kesällä jatkoaikaa aiesopimukseensa rahoitushakemuksen perusteella. Alkuperäisen suunnitelman mukaan uuteen keilahalliin tulisi myös liikuntapuiston urheilukenttiä käyttäviä varten sosiaalitilat. Soinisen mukaan tiloja varten ei ole varattu kaupungin talousarvioon rahaa.

– Mikäli joudumme tilanteeseen, että sosiaalitilojen rakentaminen tuleekin kaupungin tehtäväksi, silloin täytyy odottaa. Rahaa ei ole varauksessa ensi vuodelle, joten asian kanssa jouduttaisiin odottelemaan ainakin vuoden verran lisää.