Hyppää sisältöön

Nuorisotakuun onnistuminen saa kehuja työministeriltä

Työministeri Lauri Ihalaisen mukaan Pohjois-Savon nuorisotyöttömyysluvut ovat muuhun Suomeen verrattuna omaa luokkaansa. Yli kolme kuukautta työttömänä olleita nuoria oli syyskuussa vajaa 13 prosenttia.

Työministeri Lauri Ihalainen. Kuva: Yle

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) kehuu nuorisotakuun onnistumista Pohjois-Savossa. Ihalaisen mukaan Pohjois-Savon nuorisotyöttömyysluvut ovat muuhun Suomeen verrattuna omaa luokkaansa.

Yli kolme kuukautta työttömänä olleita nuoria oli syyskuussa Pohjois-Savossa yhteensä vajaat 13 prosenttia, kun koko maassa heitä oli lähes 30 prosenttia. Ihalaisen mukaan eritoten pohjoissavolaiset yritykset ovat lähteneet palkkaamaan nuoria työntekijöitä kiitettävästi, ja myös kunnat ovat olleet aktiivisia edistämään asiaa.

Maanantaina Kuopiossa vieraillut työministeri Ihalainen palkitsi nuorisotakuun ansioituneita toimijoita. Palkinnot saivat Iisalmen kaupungin johtava nuoriso-ohjaaja Tarja Immonen, Pohjois-Savon TE-toimiston asiantuntija Suvi Happonen, Savon ammatti- ja aikuisopiston opettaja Mikko Vienola sekä Kuormaväline Oy.