Viitostien korjaussuunnitelmalle lainvoima

Hankkeen kustannusarvio on noin 115 miljoonaa euroa.

liikenne
YLE / Senni Anttonen

Korjaussuunnitelma Viitostien parantamiseksi on hyväksytty. Liikennevirasto on hyväksynyt suunnitelman, jossa esimerkiksi Mikkelin ja Juvan välillä Viitostie rakennetaan nelikaistaiseksi ja keskikaiteelliseksi tieksi välillä Tuppurala - Nuutilanmäki.

– Tuppurala ja Nuurilanmäen välinen osuus on 16 kilometriä pitkä. Nuutilanmäkeen saakka tie on nelikaistainen ja Nuutilanmäestä eteenpäin Juvalle tie peruskorjataan toistuvin ohituskaistoin, kertoo Pohjois-Savon ely-keskuksen johtaja Petri Keränen.

Samaan suunnitelmaan kuuluvan Kinnarin ja Siikakosken maantieliittymän välillä valtatie rakennetaan uuteen paikkaan nykyisen tien länsipuolelle. Välillä Nuutilanmäki - Vehmaa ohituskaistoille rakennetaan keskikaiteet ja niiden kohdalla järjestellään yksityistieyhteyksiä.

Hanke on nyt lainvoimainen ja rahoja vailla. Rakentaminen on mahdollista aloittaa heti, kun siihen saadaan rahoitus valtion budjetista.

– Tämän pitäisi olla jo seuraavan hallituksen asia. Kolme maakuntaa on ilmoittanut, että tämä on maakuntien kiireisin hanke, Keränen kertoo.

Kustannukset arvioidaan olevan noin 115 miljoonaa euroa. Liikenneviraston lisäksi kustannuksiin osallistuvat Mikkelin kaupunki ja Juvan kunta. Mikkelin osuudeksi on arvioitu noin 5,5 miljoonaa euroa ja Juvan noin 1,4 miljoonaa euroa.