1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaarisillan uuden koulun rakennuttajaksi Porin YH-Asunnot

Porin kaupunginhallitus päätti, että Kaarisillan huonokuntoisen rakennuksen tilalle tehtävän uuden koulun rakennuttajaksi valitaan Porin YH-Asunnot. Rakennustyöt on aloitettava pikavauhtia, koska Kaarisillassa on sisäilmaongelmia.

sillat
Kaarisillan koulu
Karri Laihonen / Yle

Porin Kaarisillan koulun uudisrakennuksen tekijäksi tulee Porin kaupungin omistama YH-asunnot. Aiemmat kaavailut leasing-ratkaisusta eivät edenneet, vaan päätös YH-Asuntojen roolista tehtiin yksimielisesti kaupunginhallituksessa.

YH-asunnot kilpailuttaa koulun rakennuttamiseen tarvittavan lainan ja saa siihen kaupungilta takauksen. Asian valmistelu aloitetaan pikavauhtia, koska aluehallintovirasto on vaatinut uuden koulun rakentamisen aloittamista jo ensi vuoden alkupuolella.

Sisäilmaongelmia ja hätätöitä

Kaarisillan koulu on erittäin huonossa kunnossa ja siellä on sisäilmaongelmia. Koulussa on tehty hätäkorjaustöitä, jotta koulutyö on mahdollistunut, ja osa luokkatiloista on ollut syksyllä käyttökiellossa.

Kaarisillan koulun rakentaminen on merkittävä kustannus talousvaikeuksissa olevalle Porin kaupungille. Rakentamista ei siksi tahdottu tehdä kaupungin omana työnä, vaan rakennustyö haluttiin kaupungin budjetin ulkopuolelle.

Käytännössä Pori vuokraa uuden koulurakennuksen käyttöönsä tytäryhtiöltään YH-Asunnoilta, kunhan uusi rakennus saadaan valmiiksi.

Lue seuraavaksi