yle.fi-etusivu

Yhdysvallat uhkaa Venäjää talouspakotteiden koventamisella

Yhdysvallat ei tunnusta Itä-Ukrainan separatistien järjestämiä vaaleja.

Ulkomaat
Äänestyslappuja leimataan.
Itä-Ukrainalaisessa Kramatorskin kaupungissa valmisteltiin äänestysasiakirjoja sunnuntain äänestystä varten 25. lokakuuta.Roman Pilipey / EPA

Yhdysvallat tuomitsee jyrkin sanoin sunnuntaiset vaalit, joissa separatistien nimeämien Luhanskin ja Donetskin kansantasavaltojen johtajiksi julistettiin Igor Plotnitsky ja Aleksandr Zahartšenko.

– Yhdysvallat tuomitsee nämä laittomat, niin sanotut vaalit, Valkoinen talo sanoo tiedotteessaan.

Yhdysvallat pitää huolestuttavana sitä, että Venäjä on antanut vaaleille tukensa. Valkoinen talo varoittaakin Venäjään kohdistuvien talouspakotteiden koventamisella, jos Venäjä sivuuttaa Minskin tulitaukosopimuksessa määritetyt velvollisuutensa.

Myös EU ja Ukraina ovat tuominneet vaalit. Venäjän ulkoministeriö sen sijaan ilmoitti maanantaina, että Donetskin ja Luhanskin alueilla valtaa pitävät saivat vaaleissa kansan valtuutuksen palauttaa alueelle vakaus. Venäjä on vaatinut Ukrainaa lopettamaan sotatoimet Itä-Ukrainassa ja neuvottelemaan alueen johtajien kanssa.

Lähteet: Reuters, AFP

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Minetit

Riita huippuvoimistelun kulisseissa jatkuu – voimisteluseura kertoo lasten joukkueiden ongelmista

Ratko Mladić

Srebrenican uhri toivoo tänään tuomittavalle Ratko Mladićille täyttä rangaistusta: "Hänen tekonsa ovat pahuuden tuolla puolen"

Koreat

Etelä-Koreaan paennut pohjoiskorealainen sotilas tuli tajuihinsa – katso video rajanylityksestä

Liikunta

Eikö painosi laske, vaikka treenaat hiki hatussa? Se voi johtua molekyyleistä, ei laiskuudesta