Puukerrostalo paloi Turussa – kaksi asukasta edelleen kateissa

Puinen kerrostalo tuhoutui yöllä tulipalossa Turun Raunistulassa. Kolmestatoista talossa kirjoilla olevasta asukkaasta kaksi oli vielä tavoittamatta aamuyhdeksän aikaan.

Kotimaa
Palanut puinen kerrostalo.
Raunistulassa palanut puukerrostalo puoli yhdeksän aikaan tiistaiaamuna.Kalle Talonen / Yle
Palanut puinen kerrostalo.

Puinen kerrostalo on palanut Turun Raunistulassa. Päivystävän päällikön Petri Nenosen mukaan kaksi talon asukasta on vielä tavoittamatta.

Meillä on sellainen pelko, että taloon saattoi jäädä joku sisälle, koska osa asukkaista on tavoittamatta.

– Meillä on sellainen pelko, että taloon saattoi jäädä joku sisälle, koska osa asukkaista on tavoittamatta. Tämä selviää raivaustöiden edetessä. Johtokeskus yrittää myös koko ajan tavoittaa näitä asukkaita.

Kaksikerroksinen talo tuhoutui palossa täysin. Palo on sammutettu ja raivaustyöt käynnissä. Nenosen mukaan taloon ei kuitenkaan ole vielä turvallista mennä sisälle romahdusvaaran vuoksi. Raivaustyöt jatkuvat ainakin aamukymmeneen.

Kolmestatoista asukkaasta kahdeksan on viety sairaalaan. Kaksi asukasta on siirtynyt hätämajoitukseen. Myös osa naapuritalojen asukkaista on evakuoitu savuhaittojen vuoksi.

Tulipalo syttyi tänään aamuyöllä kahden aikaan Virusmäentiellä. Ensimmäisten joukossa paikalle ehti naapuri Jarkko Myllykylä.

– Se oli aivan kauheaa. Näytti siltä, että kaikki meidän talot, varastorakennukset uja autot palaa. Oli semmoinen tunne, että kaikki menee.

Myllykylä kertoo soittaneensa palokunnan paikalle.

– Poika pelaa tietokonetta ja hän oli ikkunasta nähnyt, että kaikki on tulessa. Katsoimme ikkunasta, että kaikki palaa ja rupesimme samalla soittamaan palokuntaa niin paljon kuin ehdittiin.

Otsikko muutettu klo 9.12, kateissa olevien asukkaiden määrä muuttunut kolmesta kahteen.