Kuopion laaja murtosarja ei näy vartiointipalvelujen kysynnässä – iso investointi pienelle yritykselle

Kaupungin keskustassa murtauduttiin heinä-lokakuussa kymmeniin yrityksiin. Turvallisuusalan yritysten mukaan murtosuma ei ole näkynyt laajemmin vartiontipalvelujen kysynnässä.

Kuopio
Securitaksen vartijan nimilappu villapaidassa. Vartijan ammattinimike on kirjoiltu myös ruotsiksi, Väktare.
Yle

Kuopiossa loppukesällä ja syksyllä tehty laaja liikemurtojen sarja ei ole vielä näkynyt laajasti turvallisuuspalvelujen kysynnässä.

Useita kymmeniä murtoja tehtiin heinä-lokakuussa pääasiassa öisin pieniin yrityksiin Kuopion keskustassa. Varas vei liikkeistä yleensä pohjakassan ja pientä omaisuutta.

Kuopiolaisten vartiointiyritysten mukaan murtosuma on nostanut yritysten kiinnostusta turvallisuuspalveluita kohtaan mutta uusia sopimuksia varkauksien aalto ei ole laajemmin tuonut. Pienelle yritykselle turvallisuuspalvelun ostaminen voi olla iso investointi.

– Tämä oli pitkään aikaan laajin murtojen sarja Kuopiossa. Pienet yritykset ovat kuitenkin loivaliikkeisempiä, ja moni miettii vielä turvallisuuspalvelujen tarvettaan, sanoo toimitusjohtaja Mika Kolehmainen Kuopion Vartiointipalvelusta.

Turvallisuuspalvelu KK-Securityn toimitusjohtajan Kari Koskisen mukaan myös syksyn tulo ja pimeys saavat asiakkaat aktiivisemmiksi.

Poliisi otti lokakuun lopulla kiinni miehen, jota epäillään useista Kuopion murroista. Hän on tunnustanut niistä jo kymmenkunta. Kyseessä on vuonna 1977 syntynyt mies, joka on kotoisin Lounais-Suomesta.