Raunistulan palossa etsitään edelleen kahta asukasta

Yksi kateissa olleista henkilöistä on löytynyt sukulaisten kautta. Kaksi talossa asunutta ihmistä on edelleen tavoittamatta.

Kotimaa
Puukerrostalon sammutustyöt Turun Raunistulassa.
Raunistulan puukerrostalon sammutustöissä näytti tältä klo 7.50.Päivi Leppänen / Yle

Päivystävän päällikön Petri Nenosen mukaan edelleen on mahdollista, että Turun Raunistulassa yöllä palaneessa puukerrostalossa on sisällä ihmisiä.

– Väestörekisterin mukaan rakennuksessa asuu virallisesti 13 henkilöä, ja nyt kaksi on sellaista, joita emme ole saaneet tavoitettua.

Kolmas kateissa ollut henkilö tavoitettiin sukulaisten kautta.

– Epäilemme, että talon sisällä voi vielä olla kaksi ihmistä. Sammutus ja raivaus on tällaista. Emme voi mennä purkamaan rakennusta kaivinkoneella vaan nyt yritämme saada palopesäkkeet sammumaan, jotta voimme tutkia rakennusta lähemmin käsityönä.

Palo saattoi alkaa talon päädystä

Sammutustyö Virusmäentiellä oli tiistaina aamuyhdeksältä edelleen käynnissä, mutta palo oli hallinnassa. Kaivinkone raivasi talon takapihalla rakenteita.

– Tämä on hidasta puuhaa, kun sahataan, raivataan ja puretaan. Rakennuksen piiput eivät ole enää tuettuja mihinkään, ja ne saattavat vaikka kaatua, kertoo Nenonen.

Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tarkkaa tietoa.

– Se selviää, kun pääsemme tutkimaan lähemmin rakennusta. Voidaan kuitenkin olettaa, että syttymispaikka on tämä rakennuksen pääty, joka on tuhoutunut pahimmin. Palokunnan saapuessa paikalle talon pääty paloi kaikkein kiivaimmin avopalona.

Palossa oli leviämisvaara

– Nostolava-auto vie kaksi kaistaa, emmekä saa siirrettyä sitä lähemmäs palopaikkaa. Virusmäentie on poikki ainakin tämän päivän, sanoo Petri Nenonen.

Paloalueen läheltä evakuoitiin viereinen rakennus ja siitä siirrettiin viisi henkilö tilapäismajoitukseen.

– Osa meni hotelliin sosiaalitoimen ohjaamina ja osa meni naapuriin. Kyllähän tässä sellainen riski olisi voinut olla, että palo olisi levinnyt lähimpään taloon. Seuraavaan rakennukseen on matkaa sellainen viisitoista metriä ja lämpösäteily on ollut kovaa.

– Jos pääty olisi päässyt palamaan kauemmin, leviämisriski olisi ollut.