Sanomalehtien liitto uudesta jakeluyhtiöstä: "Emme ryhdy haastamaan Itellaa"

Suurten lehtitalojen suunnittelema varhaisjakeluyhtiö haluaa toimia Itellan rinnalla. Sanomalehtien liitossa yhtiötä luonnehditaan yhteistyöverkostoksi, jonka tehtävä ei ole kilpailla postiyhtiön kanssa. Lehtitalot tavoittelevat yhteistyöllä etenkin jakelun varmuutta.

media
SANOMALEHDET JAKELU YHTIÖ ALMA SANOMA KESKISUOMALAINEN
Yle / Riika Raitio

Suunnitteilla oleva lehtitalojen yhteisyritys kehittäisi varhaisjakeluyhtiöiden yhteistyötä ja logistiikkaa. Mukana kehitystyössä ovat muiden muassa Sanoma, Alma sekä Keskisuomalainen. Tarkoitus on varmistaa toimiva sanomalehtien jakelu ja se, etteivät levikit tipu.

Yritystä kehitetään rauhassa.

– Siinä ollaan vielä aika alkutekijöissä. On päätetty perustaa yhtiö, jolle haetaan toimitusjohtajaa ja joka rupeaa miettimään, mitä voitaisiin tehdä yhdessä, kertoo Sanomalehtien liiton puheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Itellan rinnalla - ei sitä vastaan

Taustalla vaikuttavat myös postiyhtiö Itellan toiminnan muutokset.

Lehtiyhtiöiden mielestä Itella keskittyy nyt pakettijakeluun ja Venäjän-toimintoihin enemmän kuin perinteiseen lehdenjakeluun kotimaassa. Itella on kiistänyt väitteet.

Sanomalehtien liitossa korostetaan, että uusi yhtiö toimisi yhteistyössä Itellan kanssa.

– Suomi on tottunut perinteisesti hyvään, vahvaan postitoimintaan, mutta asia on muuttumassa. Melkein kaikilla suurilla kustantajilla on jonkinlainen oma jakeluyhtiö olemassa. Tämä on ehkä enemmänkin yhteistyöverkosto kuin yhtiö, joka rupeaa haastamaan Itellaa, Kangaskorpi täsmentää.

Muutettu otsikkoa ja ingressiä klo 14:18.

Vesa-Pekka Kangaskorpea Yle Keski-Suomelle haastatteli Jenny Huttunen.