Onnettomuustutkintakeskus tutkii Turun yöllisen puutalopalon

Puukerrostalon palo Raunistulan kaupunginosassa oli alusta lähtien niin raju, että syttymissyyn selvittäminen on viranomaisten mukaan erittäin vaikeaa.

Kotimaa
Palavan talon lähellä, muutamien metrien päässä on muita puutaloja.
Kimmo Gustafsson / Yle

Onnettomuustutkintakeskus ottaa tutkittavakseen Turussa tiistain vastaisena yönä riehuneen tulipalon. Tutkijat ovat perillä Turussa illansuussa.

– Tutkintatoimet käynnistetään jo tämän päivän aikana. Myös pelastuslaitos ja poliisi avustavat heitä siinä tehtävässä, kertoo päivystävä päällikkö Mika Viljanen Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta.

Mika Viljasen mukaan palo on ollut alusta asti niin voimakas, että syyn selvittäminen on erittäin haastava tehtävä. Edes syttymiskohtaa ei ole paikannettu. Viljanen ei tämän vuoksi halua ottaa mitään kantaa siihen, onko palo mahdollisesti tahallisesti sytytetty.

Kello yhdentoista jälkeen palopaikalla jatkettiin yhä jälkisammutustöitä. Palopaikalla ei ollut enää savua, korkeintaan savun hajua.

– Lähiympäristön asukkaat voivat olla rauhassa kotonaan, Viljanen sanoo.

Kaksikerroksinen puutalo tuhoutui yöllä tulipalossa Turun Raunistulassa. Palaneessa puukerrostalossa on kirjoilla kolmetoista asukasta.

Yöllä sairaalahoitoon vietiin kahdeksan henkeä. Myös osa naapureista evakuoitiin hätämajoitukseen savuhaittojen vuoksi.