Näkökulma: SCC:n tornikin voidaan viedä pesästä

Tammerneon hakee ulosoton kautta saataviaan mainostornista Sunny Car Centeriltä. Yhtiö rakensi maailmankuuluisuuttakin saaneen mainostornin kolmosmoottoritien varteen kesällä 2013. Surullisenkuuluisan SCC:n tornissa hohtavat edelleen valot, mutta kuinka kauan?     

Näkökulmat
Kari Mustonen
Kari Mustonen, Yle Ville Välimäki / Yle

Tammerneon pystytti hyvässä uskossa Sunny Car Centerin mainostornin kesällä 2013.

Nyt yhtiöllä on saatavia SCC:lta kaikkiaan runsaat 180 000 euroa. Summa koostuu 30 metriä korkeasta valopylväästä, betonilaatasta sekä pystyttämiseen tehdyistä töistä, saatavien koroista ja asianajajapalkkioista ynnä muusta.

Tammerneonin toimitusjohtaja Sami Liponkoski vahvisti tiistaina Yle Hämeelle, että he ovat tehneet tolpan ja ovat tietoisia SCC:n vaikeuksista.

– Yrityksellä on ilmeisesti maksuvaikeuksia, ja siksi mekään emme ole saaneet heiltä rahojamme. Näin joudumme karhuamaan heiltä saatavia ulosoton kautta, Liponkoski totesi.

Tammerneonin toimitusjohtaja Liponkoski arveli, ettei Sunny Car Centerin johtajaa ei ehkä nyt hevillä tavoiteta ja yritys saatetaan joutua hakemaan konkurssiin.

Liponkoski jopa myönsi puhelinkeskustelussa, ettei hän usko saavansa koskaan rahojaan tolppakeikasta.

Näin marraskuussa mainostornissa vielä hohtavat valot. Joku siis maksaa tornista sähkölaskua.

Mutta jos asiat etenevät ulosottomiesten kautta, millaista käyttöä tolpalla moottoritien varressa sitten voisi olla?

Tolppa sijaitsee Hämeenlinnan kaupungin omistamalla tontilla Kirstulassa ja tolpasta täytyy neuvotella Tammerneonin ja myös kaupungin kanssa, jos joku haluaisi käyttää kieltämättä hyvää mainospaikkaa hyväkseen.

Tolppa kuulemma lähtisi eniten tarjoavalle.

Sunny Car Centerin mainostorni Hämeenlinnan kaupungin tontille on jykevästi pystytetty.

Toimitusjohtaja Markku Ritaluoma kehui tornia aiemmin Helsingin Sanomien jutussa lokakuussa 2014 sanomalla, että pelkästään betonilaatta maksoi 25 000 euroa.

Tammerneonin mukaan he eivät kuitenkaan ole saaneet lainkaan maksua mahtitolpasta.

Hämeenlinnan rakennusvalvonnassakin on epävirallisesti ajateltu, että tolppa pystytettiin vain siitä syystä, että yhtiö pystyi näyttämään ulospäin rahoittajia ja kuntapäättäjiä varten, että jotain pöhinää SCC:ssa on kaiken aikaa vireillä.