Raunistulan palotalossa saattoi olla vieraita

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi arvioi, että Raunistulan tulipalon selvittäminen on hankalaa. Ilmeisesti talossa oli vieraita, joten vielä ei tiedetä, paljonko uhreja on.

Kotimaa
Puukerrostalon sammutustyöt Turun Raunistulassa.
Raunistulan puukerrostalon sammutustöissä näytti tältä klo 7.50.Päivi Leppänen / Yle

Onnettomuustutkintakeskus pitää Raunistulan tulipaloa hankalana tutkimuskohteena. Johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo, että syttymispaikasta on jo tällä hetkellä jotakin tietoa. Onnettomuustutkintakeskus tutkii ennen kaikkea palon leviämistä ja asukkaiden evakuoimista. Talo on Nurmen saamien tietojen mukaan ainakin osittain sosiaalitoimen hallussa. Se on asuttanut sinne väkeä.

– Ihan tarkkaan ei ole tietoa, paljonko väkeä talossa oli. Talossa on ollut evakuointihetkellä vieraita, kertoo Nurmi.

Onnettomuustutkintakeskuksen väkeä saapuu palopaikalle iltapäivällä. Aluksi palopaikan täytyy jäähtyä, jotta sitä pystytään tutkimaan tarkasti.

Puurakenteisten talojen turvallisuus tarkkaan syyniin

Nurmi muistuttaa, että Suomi on palokuolemien suhteen yksi läntisen Euroopan vaikeimpia maita. Puurakenteisten talojen turvallisuudesta on keskusteltu paljon. Nurmi arvioi, että tästä palosta saadaan tietoa, jota voidaan hyödyntää uusien puutalojen rakentamisessa.

– On ollut keskustelua, onko puu hyvä materiaali korkeissa kerrostaloissa. Siitä ollaan hyvin kahta mieltä, pohtii Nurmi.