Tornionjoen ruoppaajat ehtivät ainakin minimitavoitteeseensa

Tornionjokisuun tulvasuojeluruoppauksen ensimmäinen tavoite on saavutettu: jokisuulta Hellälään ulottuva alue on ruopattu 25 metrin leveydeltä. Jos säät suosivat, aluetta levennetään ja töitä jatketaan vielä marraskuun lopulle saakka.

Kotimaa
Ruoppauskoneet Tornionjokisuulla
Antti Heikinmatti / Yle

Tornionjokisuun tulvasuojeluruoppauksen vähimmäistavoite saavutetaan näinä päivinä. Terramare Oy:n työmaapäällikön Reijo Kultalahden mukaan koko reilun kuuden kilometrin ruopattava osuus on pian käyty läpi 25 metrin leveydeltä.

– Vähimmäisvaatimus on nyt täynnä. Koko 6,3 kilometrin matka jokisuulta Hellälän kohdalle on käyty läpi, Kultalahti sanoo.

Seuraavaksi ruoppausaluetta aletaan leventää 35 metriin. Ruopatun alueen leventäminen jokisuulta Hellälään asti kestäisi vielä reilut pari viikkoa.

Vähimmäisvaatimus on nyt täynnä.

Reijo Kultalahti

– Sellainen kaksi ja puoli viikkoa pitäisi vielä olla työkelejä. Viime vuonna lopetimme 28. marraskuuta, eli suurin piirtein sinne samoihin pitäisi päästä.

Karillakin käyty

Kultalahden mukaan tälle syksylle käyttöönotetut suuremmat proomut ovat nopeuttaneet työskentelyä. Tosin harmiakin niiden kanssa on ollut.

– Aluksi oli hieman kalusto-ongelmia. Käytiin pari kertaa proomuilla kivillä, Kultalahti paljastaa.

Terramare aloitti Tornionjokisuun tulvasuojeluruoppausurakan tälle vuodelle lokakuun alussa. Töitä tehtiin jo viime syksynä, mutta talventulo päätti ne kesken kaiken.