Keskustaan loikkaava Laila Koskela: Keväinen erottaminen vaikutti päätökseen

Perussuomalaisista keskustaan siirtyvä kansanedustaja Laila Koskela kertoo harkinneensa asiaa vuoden päivät. Perusuomalaisten Tampereen paikallisyhdistys erotti Koskelan viime keväänä.

Kotimaa
Laila Koskela
Laila KoskelaJyrki Lyytikkä / Yle

Sairaanhoitaja Laila Koskela nousi julkisuuteen kahdeksan vuotta sitten kanneltuaan Koukkuniemen hoitajamääristä lääninhallitukselle. Hänet valittiin perussuomalaisten kansanedustajaksi kevään 20011 eduskuntavaaleissa. Koskela on myös Tampereen kaupunginvaltuutettu.

Tiistaina Laila Koskela jätti puolueelle eroilmoituksensa ja ilmoitti siirtyvänsä keskustan riveihin.

– En osaa sanoa suoraa vastausta, miksi. Tämä on pitkän harkinnan tulos. Olen noin vuoden harkinnut ja puntaroinut, kohtaavatko minun ja perussuomalaisten arvomaailmat, ja olen huomannut, että ne eivät ihan kaikilta osin kohtaa.

– Olen vuoden päivät seurannut keskustaa ja myös muita puolueita, mutta keskustasta löysin samoja arvomailmoja. Kun otin heihin yhteyttä, minut toivotettiin erittäin lämpimästi tervetulleeksi niin Tampereen paikallisosastossa, piirissä kuin eduskuntaryhmänkin puolesta.

Erottaminen oli sääntöjen vastaista ja mielivaltaista vallan käyttöä tekaistuin asioin, jotka eivät pitäneet paikkaansa. Sillä oli osittain vaikutusta päätökseen.

Laila Koskela

Koskela myöntää, että päätökseen vaikutti se, että perussuomalaisten Tampereen yhdistys erotti hänet viime keväänä. Koskelan epäiltiin kannelleen kaupunginlakimiehelle perussuomalaisten lehteen laittamasta tunneli-ilmoituksesta.

– Erottaminen oli sääntöjen vastaista ja mielivaltaista vallan käyttöä tekaistuin asioin, jotka eivät pitäneet paikkaansa. Sillä oli osittain vaikutusta päätökseen ja siihen, että aloin sitä harkita entistä vakavammin, Laila Koskela kertoo.

Nyt alkaa naisehdokkaan etsintä

Perusuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Mikko Nurmo sanoo yllättyneensä Koskelan eroilmoituksesta.

– Kyllä tämä tuli aivan puskista.

– Eihän se mikään mukava uutinen ole, että oma kansaedustaja hyppää vieraaseen puolueeseen. Eniten harmittaa Laila Koskelaa äänestäneiden perussuomalaisten puolesta, että äänestäjät tällä lailla petettiin. Mutta jos kerran kepu tuntuu omimmalta, niin sinne sitten. Ihan hyvä että tämä tuli hyvissä ajoin ennen eduskuntavaaleja eikä niiden jälkeen.

Perusuomalaisissa olisi nyt naisehdokkaalle tilausta. Lisäksi Pertti Virtanen pitää yhä puoluetta jännityksessä.

– Virtanen ei ole vielä ilmoittanut ehdokkuudestaan ja tämän Lailan ilmoituksen jälkeen tuli ensimmäisenä huoli, että mistä nyt löydetään hyvä nainen ehdokkaaksi. Nyt alkaa naisehdokkaan etsintä.

Mikko Nurmo uskoo, että Virtanen antaa ilmoituksensa pian.

Laila Koskela sen sijaan ilmoitti heti haluavansa asettua keskustan ehdokkaaksi. Torstaina selviää, tuleeko Koskelasta keskustan eduskuntaryhmän jäsen. Eduskuntavaaliehdokkuus ratkeaa lauantaina.