Ikean kiinteistöjohtaja: Markkinatilanne jarruttaa päätöstä Lappeenrannassa

Ikean kiinteistöjohtaja Hasse Lillkull kertoo, että päätös Lappeenrannan Ikean rakentamisesta venyy kiristyneen markkinatilanteen ja sisäisten päätösten puuttumisen vuoksi. Mustolan tontille kaavailtu huonekaluliike ei ehdi mukaan vuoden 2015 joulumarkkinoille.

Kotimaa
Lappeenrannan Mustolaan valmistuu myös kiertoliittymä.
Yle

Ikean kiinteistöjohtaja Hasse Lillkull kertoo, että huonekaluliikkeen investointi- ja rakentamispäätöksen lykkääntyminen kevääseen on seurausta kiristyneestä taloustilanteesta.

– Päätös siirtyy sisäisten päätösten vuoksi. Tai oikeastaan sen vuoksi, että sisäisiä päätöksiä ei ole tehty. Me teemme tätä tavarataloa asiakkaiden tarpeista johtuen. Voi sanoa, että markkinatilanne on johtanut tähän päätökseen, Lillkull sanoo.

Ikea tiedotti tänään tiistaina iltapäivällä lykkäävänsä investointi- ja rakennuttamispäätöksen Lappeenrantaan Mustolan tontille kaavaillusta liikeestä vuodenvaihteen yli. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että päätös tehdään vasta keväällä.

Päätös siirtyy sisäisten päätösten vuoksi. Tai oikeastaan sen vuoksi, että sisäisiä päätöksiä ei ole tehty.

Hasse Lillkull

Yhtiö kertoo uskovansa edelleen hankkeeseen vahvasti ja ajavansa sitä osana laajentumissuunnitelmiaan Suomessa.

Ikea ei ehdi ensi vuoden joulumarkkinoille

Päätöstä Lappeenrannan Ikeasta on tähän saakka odotettu vuodenvaihteeseen mennessä. Lisäaika tarkoittaa, että Ikea tuskin ehtii mukaan vuoden 2015 joulumarkkinoille.

– Emme ehdi, vaikka aloittaisimme työt ensi keväänä. Teemme alustavia maanrakennustöitä koko ajan, mutta infrarakentamista on vielä paljon ennen varsinaisia rakennustöitä, Hasse Lillkull toteaa.

Tavoite päätöksenteosta on asetettu keväälle, mutta mitään varmuutta asiasta ei tässä vaiheessa ole.

Kiinteistöjohtaja Hasse Lillkull uskoo edelleen Lappeerannan Ikean toteutumiseen.

– Täällä tehdään kovasti töitä, jotta saisimme päätöksen mahdollisimman nopeasti. Tavoite on keväässä. Asia on toistaiseksi auki.

Hankkeen pysäyttämistä ei Hasse Lillkullin mukaan ole harkittu.

– Mitään sellaista ei ole puhuttu, eikä sellaista päätöstä ole.