Kaupunginjohtaja: Lappeenrannan Ikean tontille löytyy muitakin tulijoita

Ikea lykkää päätöstään Lappeenrannan huonekaluliikkeen rakentamisesta. Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva suhtautuu uutisiin rauhallisesti. Hän uskoo, että tontille on muitakin tulijoita.

IKEA
Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva (keskellä) on Ikean tuloon erittäin tyytväinen.
Yle

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan Ikean päätös lykätä Mustolan tontille kaavaillun huonekaluliikkeen rakentamista ei ole takaisku kaupungille.

– Olimme valmistautuneet omassa toiminnassamme, että olisi voitu aloittaa nopeassakin aikataulussa. Ikean ilmoituksessa on hyvääkin. He ovat edelleen etenemässä ja pitävät hanketta tärkeänä, Jarva sanoo.

Ikea kertoi tänään tiistaina lykkäävänsä Lappeenrannan myymälän investointi- ja rakennuttamispäätöstä vuodenvaihteen yli. Yhtiön kiinteistöjohtaja Hasse Lillkullin mukaan päätöksen taustalla on kiristynyt markkinatilanne.

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva uskoo, että rakennusvalmiiksi tehdylle tontille olisi muitakin tulijoita.

Olimme valmistautuneet omassa toiminnassamme, että olisi voitu aloittaa nopeassakin aikataulussa.

Kimmo Jarva

– Teemme osaltamme kaiken valmiiksi ja käymme ilmeisesti keväällä seuraavat keskustelut Ikean ja Ikanon kanssa.

Kaupungilla on Ikean kanssa esisopimus huonekaluliikkeen rakentamisesta Mustolan tontille. Sopimuksessa rakennuttamispäätöksen takaraja on vuoden 2015 lopussa.

Ikean on ollut tarkoitus ostaa tontti kaupungilta noin kymmenellä miljoonalla eurolla. Kaupunki on laittanut tontin rakentamiseen jo kahdeksan miljoonaa euroa.

– Uskomme edelleen, että Ikea ja Ikano ovat tulossa. He ovat investoineet tonttiin itsekin, Jarva muistuttaa.

Jos päätös ei synny ennen ensi vuoden loppua, niin Ikeaa odottaa 50 000 euron sanktio.