A-studion Venäjä-illan vieraat

A-studion Moskova-lähetyksen vieraina ovat muun muassa oppositioaktivisti, riippumattoman tutkimuslaitoksen johtaja ja Putinin kannattaja. Tutustu vieraisiin alla olevasta galleriasta.

A-studio
A-studion Venäjä-lähetyksen vieraat: Nikolai Petrov, Sergei Markov ja Lev Gudkov.
A-studion Venäjä-lähetyksen vieraat vasemmalta oikealle: Nikolai Petrov, Sergei Markov ja Lev Gudkov.Yle

ProfessoriNikolai Petrov, Moskovan talouskorkeakoulu: maltillinen tutkija, joka perehtynyt Venäjän sisäpoliitiikaan ja valtarakenteisiin. On luennoinnut paljon Venäjän sisäpoliitikasta myös Suomessa ja muualla Euroopassa

Johtaja Sergei Markov Poliittisen tutkimuksen instituuutti. Johtaa perustamaansa tutkimuslaitosta, Markovia pidetään Putinin vankkana kannattajana. Ollut myös duuman kansanedustajana Venäjän valtapuolueen, Yhtenäisen Venäjän edustajana. Syyttänyt Euroopan maita russofobiasta. Räväkkä esiintyjä, joka kommentoi mielellään tapahtumia tiedotusvälineille.

Johtaja Lev Gudkov Levada-instittuutti. sosiologi, Venäjän riippumattomimpana pidetyn mielipidetutkimuslaitoksen johtaja. Levada tekee mielipidemittauksia maan johdon kannatuksesta ja venäläisten yhteiskunnallisesta suuntautumisesta.

A-studion Venäjä-lähetyksen vieraat: Frank Schauff, Jelena Panfilova, Ilija Jashin ja Sergei Buntman.
A-studion Venäjä-lähetyksen vieraat vasemmalta oikealle: Frank Schauff, Jelena Panfilova, Ilija Jashin ja Sergei Buntman.Yle

ToimitusjohtajaFrank SchauffEurooppalainen businessyhdistys. Yhdistys yrittää edistää eurooppalaisten businessmahdollisuuksia Venäjällä ja Schauff on yhdistyksen saksalainen toimitusjohtaja. Yhdistys etsii yrityksille yhteistyökumppaneita Venäjällä, mutta järjestää myös koulutustilaisuuksia venäläisille kumppaneille.

Varajohtaja Jelena Panfilova Transparency International. Järjestö yrittää tehdä talouden rakenteita läpinäkyvämmäksi ja selvittää korruptiota Venäjällä. Venäläinen Panfilova nousi äskettäin kansainvälisen Transparency Internationailin varajohtajaksi. Panfilova on tullut tunnetuksi järjestön suorasanaisena johtajana.

Oppositioaktivisti Ilja Jashin. Kuuluu opposition Solidarnost-liikkeen perustajiin. Liberaali Jashin ajaa kokoontumisvapauden lisäämistä ja hän on osallistunut opposition joukkomielenosoitusten järjestämiseen.

Varajohtaja Sergei Buntman Eho-radiokanava. Eho eli Moskovan Kaiku on harvoja riippumattomia tiedotusvälineitä Venäjällä. Eho lähetti esimerkiksi lokakuussa oppositiojohtaja Aleksei Navalnyn haastattelun, vaikka tämä on kotiaretsissa. Radiokanava yrittää tarjota tasapuolisesti kuuijoille tietoa eri tahojen näkemyksistä.

A-studion erikoislähetys Moskovasta keskiviikkona 5.11. TV1:llä klo 21.05. Lähetyksen juontavat Matti Virtanen ja Liisa Lehmus.