Radio Vaasa jatkaa yhden omistajan voimin

Yksi Radio Vaasan kolmesta aiemmasta omistajasta, toimittaja ja juontaja Anssi Marttinen omistaa nyt radiokanavan yksin.

media
Radio Vaasan omistaja Anssi Marttinen.
Radio Vaasan omistaja Anssi Marttinen.Juha Kemppainen / Yle

Vaasanseudulla toimivan paikallisradion eli Radio Vaasan omistuspohja on muuttunut. Yksi aikaisemmasta kolmesta omistajasta, eli Anssi Marttinen omistaa nyt yksin koko Radio Vaasan. Marttinen jatkaa myös edelleen Radio Vaasan juontajana ja reportterina.

– Ratkaisu oli aika selviö siinä vaiheessa, kun saimme tietää että Hippi Hovi siirtyy muihin tehtäviin ja Pekka Iitola jää eläkkeelle. Juttelin aika paljon ystävien, asiakkaiden ja kuuntelijoiden kanssa ja tuli niin paljon positiivista palautetta että päätin että kannattaa jatkaa, Marttinen kertoo päätöksestään.

Radio Vaasa on Suomen toiseksi vanhin toimiva kaupallinen paikallisradio, ja viettää ensi vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Se on alusta lähtien ollut kaksikielinen ja nojannut vahvasti paikallisuuteen. Marttinen lupaa näiden säilyvän jatkossakin.

– Aika lailla samankaltaisena jatketaan, eli Radio Vaasan tukipilarit on olleet kaksikielisyys ja paikallisuus, ja nämä molemmat totta kai säilyy. Pieniä muutoksia tulee, uusia ohjelmasarjoja, mutta ne tulee ensi vuoden puolella, Marttinen kertoo.

Radio Vaasan toimitusjohtajana aloittaa joulukuun alussa radioalan ammattilainen Christer Nyberg. Radio Vaasalla on viikottain noin 21000 kuuntelijaa.