Ajokeli muuttumassa huonoksi maan keskiosassa – lunta voi tulla jopa 20 senttiä

Voimakas sadealue liikkuu yön aikana Suomen yli itään, Ylen meteorologi Matti Huutonen sanoo. Suurimmat sateet osuvat Keski-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

Kotimaa
Säägrafiikka: Animaation aloituskuva
Keskiviikon vastaisena yönä lunta voi pyryttää sakeasti etenkin Keski-Pohjanmaan ja Kainuun välisellä linjalla.

Maan keskiosassa on tiedossa huonoa ajokeliä lumi- ja räntäsateiden vuoksi.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli muuttuu erittäin huonoksi läntisellä Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa sekä Koillismaalla ajokelistä on tulossa huono.

Ylen meteorologi Matti Huutonen kertoo, että voimakas sadealue liikkuu nopeasti yön aikana Suomen yli itään. Keskiviikkoaamuna enimmät sateet ovat Venäjällä.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä suurimmat sateet osuvat Keski-Pohjanmaa–Kainuu-linjalle, Huutonen sanoo. Näillä main lunta voi Huutosen mukaan sataa jopa 20 senttiä.

Lumimyräkkä on aiemmin tiistaina riepottanut Ruotsin keski- ja pohjoisosia. Ruotsissa paikallisen ilmatieteen laitoksen on kerrottu antaneen 2. luokan säävaroituksen. Tämä tarkoittaa, että sää voi aiheuttaa merkittäviä häiriöitä yhteiskunnan tärkeille toiminnoille, kuten liikenteelle.

Ylihuomenna keli on liukas myös Helsingissä

Sää on keskiviikkoaamuun mennessä poutainen, Huutonen ennustaa. Lämpötilat ovat suuressa osassa maata pakkasen puolella.

Uusia sateita Suomeen on odotettavissa ylihuomenna torstaina.

– Torstaiaamu voi olla sellainen, että etelässäkin on lunta maassa. Yön ja aamun aikana keli voi olla liukas myös Helsingissä. Päivällä ilma lauhtuu, Huutonen sanoo.