1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Niiralan Kulma

Niiralan Kulman jättiremontti vaatii vielä lisäselvityksiä

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA vaatii Kuopion kaupungin omistamalta vuokra-asuntoyhtiöltä lisäselvityksiä laajasta remonttisuunnitelmasta. Niiralan Kulman toimitusjohtaja uskoo, etteivät lisäselvitykset viivästytä hanketta.

Niiralan Kulma

Kuopion kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö Niiralan Kulma joutuu antamaan lisäselvityksiä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lle laajasta peruskorjauskohteesta. Yhtiö aikoo peruskorjata Niiralankatu 8 –10 suuren kerrostalon.

Peruskorjauksen kustannukset ovat 2300 euroa neliölle ja ARA kaipaa nyt hankkeesta lisää tietoa ennen ratkaisuaan korkotuesta. Talossa on yli sata asuntoa, neliöitä on 5700.

Selvityksiä kootaan parhaillaan

Niiralan Kulman toimitusjohtaja Kari Keränen sanoo, että lisäselvityksiä ARA:lle kootaan parhaillaan. Hän uskoo hankkeen käynnistyvän suunnitellusti ensi keväänä.

Keräsen mukaan lähiökohteissa purkaminen ja uuden rakentaminen tilalle on varteenotettava vaihtoehto peruskorjaukselle, mutta Niiralankatu 8–10 tapauksessa se ei tule kysymykseen, Keränen sanoo. Remontin hintaa nostaa se, että talo menee sisäpuolta käytännössä kokonaan uusiksi. Ulkopuolelta täytyy huomioida kaupunkikuvalliset, kaavalliset ja historialliset tekijät. Talo on rakennettu vuosina 1951–1952.

Niiralan Kulma on jo päättänyt purkaa huonokuntoisia taloja Päivärannasta. Myös tässä tapauksessa ARA:n lopullinen lupa on vielä kuitenkin saamatta.

Lue seuraavaksi