Pylvään kaatuminen vei sähköt 40 000 asiakkaalta Pietarsaaren seudulla

Pylvään kaatuminen aiheutti laajan sähkökatkoksen Pietarsaaren seudulla keskiviikkonaamuna. Vailla sähköä oli jopa 40 000 asiakasta. Sähköt palautettiin tunnissa.

Kotimaa

110 kilovoltin pylväs katkesi keskiviikkona aamulla noin kello 6.30. Se vei sähköt noin 40 000 asiakkaalta Pietarsaaressa, Luodossa, Kolpissa, Teerijärvellä, Oravaisissa ja aina Maksamaalta saakka.

Sähköt saatiin takaisin tunnissa. Korjaustyöt jatkuvat vielä vuorokauden, mutta niistä ei aiheudu haittaa sähkönsyöttöön, sanoo Herrfors Nät-Verkko Oy:n toimitusjohtaja Seppo Tupeli.

Sähköt palautuivat ohjausmuutoksella. Kokkolan-suunta sähkönsaannille on nyt poissuljettu pylvään kaatumisen takia. Muita vaihtoehtoja yhtiöllä ovat Evijärven, Seinäjoen ja Vaasan suunnat.

Tupelin mukaan näin laaja ongelma iskee hyvin harvoin:

– Kyllä se todella harvinaista on, ei jokapäiväistä eikä edes jokavuotista. Tämä oli kyllä ainutlaatuinen tilanne Pietarsaaren alueella.

Alueella on ollut monia muitakin ongelmia, kun lumi on taivuttanut pitkiä linjoja. Lumikuorman takia koko verkko on ollut kovassa rasituksessa ja töitä on tehty koko yö.