Liedakkalalaiset luovuttivat koulualoitteensa

Liedakkalalaisten taistelu koulun säilyttämisen puolesta jatkuu. Keskiviikkona luovutettiin kuntalaisaloite Keminmaan kunnanjohtaja Mauri Posiolle.

Liedakkala, Keminmaa
Liedakkalan koulun vanhenpainyhdistyksen ja kyläyhdistyksen väki luovutti kuntalaisaloitteen kunnanjohtajalle keskiviikkona.
Risto Koskinen / Yle

Kyläyhdistys ja koulun vanhempainyhdistys ovat keränneet Liedakkalan koulua puolustavaan kuntalaisaloitteeseen yli 1 500 nimeä. Keskiviikkona yhdistykset luovuttivat aloitteen Keminmaan kunnanjohtajalle.

Tämän hetkisen päätöksen mukaan Liedakkalan koulun toiminta lopetetaan vuoden vaihteessa.

Keminmaan kunnanhallitus esittää kuitenkin 10. marraskuuta kokoontuvalle valtuustolle, että toiminta jatkuisi ensi vuoden toukokuun loppuun.

Kuulemistilaisuus kalkkiviivoilla

Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Pia Kokkonen kertoo, että kunnan sivistystoimi järjesti koulun tilanteesta kuulemistilaisuuden tiistaina.

– Tilaisuus järjestettiin vasta nyt tiistaina ja paikalla ei saanut olla kuin Liedakkalan koulun lasten vanhemmat. Eli muut kyläläiset eivät saaneet olla paikalla. Tilausuudessa kerrottiin muun muassa koulun mahdollisesta lakkauttamisesta ja lasten siirtämisestä Kirkonmäen koululle, Kokkonen sanoo.