Kaukaveden opetusaltaaseen oma vesikierto sen lämmittämistä varten

Kajaanin kaupungin talousarviossa vuodelle 2015 varataan 120 000 euroa, jotta vesiliikuntakeskuksessa saadaan opetusaltaaseen oma kierto veden lämpötilan säätämistä varten.

uimakoulut
Kajaanin vesiliikuntakeskus Kaukavesi.
Tiia Korhonen / Yle

Noin vuoden toimineessa Kaukavedessä (siirryt toiseen palveluun) on kuusi allasta, joista kuumavesialtaassa lämpötila on 37 astetta ja taaperoaltaassa 30 astetta. Opetusaltaan lämpötila on 28 astetta, mutta sille halutaan oma vesikierto, jotta lämpötilaa voidaan säätää allaskohtaisesti.

– Vastaamme koulutjen uimaopetuksesta, ja järjestämme omia uimakouluja lomien aikaan sekä vauvauintia. Opetusaltaaseen tarvitaan järjestelmä, jolla sen lämpötilaa pystytään säätelemään, kertoo hallipäällikkö Heikki Ovaska.

Kaukavedessä vietetään vuosipäivää 29.11.2014, ja Ovaska kertoo, että ensimmäinen vuosi on mennyt yli odotusten.

– Ihmiset ovat ottaneet Kaukaveden omakseen, ja asiakaskäyntejä on tällä hetkellä noin 270 000. Se on siinä ja siinä meneekö 300 000 rikki ennen kuin vuosi tulee täyteen.

Olemme koko ajan kehitelleet ja parannelleet käytännön asioita.

Heikki Ovaska

– Sitä luulisi, että tällainenkin laitos on valmis kun se on saatu rakennettua, mutta olemme koko ajan kehitelleet ja parannelleet käytännön asioita. Esimerkiksi pukuhuoneisiin on järjestetty lisäpenkkejä ja tekniikkaan liittyvää säätöä on tehtyä koko ajan, Ovaska kertoo.

Hallipäällikkö Heikki Ovaska sanoo, että talousarvion esittelynkään jälkeen ei voi vielä sanoa, onko Kaukaveden aukioloaikoihin tulossa muutoksia.

– Niistä on ennenaikaista puhua. Heinäkuussa pidimme poikkeuksellisesti ovet auki, ja päivää kohti kävijöitä oli noin 360. Nyt Kaukavedessä käy päivittäin 1 000 ihmistä.