Elävä Teatterikirjasto veti markkinaväkeä isolle näyttämölle ja pukuhuoneisiin

Lahden kaupunginteatterin Elävästä Teatterikirjastosta pääsi tänään lainaamaan näyttelijän keskustelukumppanikseen tai opastajakseen teatteritiloihin. Tempaus on osa Lahden kaupunginteatterin uusia työtapoja.

Kotimaa
Naisnäyttelijä soittaa mandoliinia Lahden kaupunginteatteri

Lahden marrasmarkkinoilla yleisölle tarjottiin mahdollisuutta lainata näyttelijän kymmenen minuutin ajaksi kaveriksi ja keskustelukumppaniksi.

Tempauksella tehtiin tutuksi Lahden kaupunginteatterin tammikuussa käynnistyvää Avoin näyttämö -toimintaa. Sen myötä teatterin tekijät mm. jalkautuvat ulos erilaisiin yhteisöihin ja hakevat uusia työtapoja.

Tunnin kestänyt tempaus innoitti niin näyttelijöitä kuin markkinaväkeäkin.

Sitä on ihmetelty, että eikö tämä maksa mitään.

Tytti Jäppinen

– Eniten tuntuvat kiinnostavan Juhani -näyttämön opastukset ja näyttelijä Ritva Sorvalin pukuhuone. Sitä on ihmetelty, että eikö tämä maksa mitään, kertoo lainauslistoista vastaava ja näyttelijöitä välittävä Tytti Jäppinen.

Sattumalta paikalle ja lukuharjoituksiin

Keravalainen Hilkka Karvinen tarttui tilaisuuteen lainata ”elävä teos”.

– Olen käymässä Lahdessa ja tulin sattumalta paikalle. Pääsin lukuharjoitukseen yhdessä näyttelijä Teemu Palosaaren kanssa. Todella mielenkiintoista, vastaavaa en ole aiemmin päässyt kokemaan.

Näyttelijä Eeva-Kirsti Komulainen keräsi yleisöä ympärilleen teatterin ovella.

– Olen tässä sisäänheittäjänä ukuleleni kanssa. Musiikki lämmittää ja jotkut ovat intoutuneet laulamaankin yhdessä kanssani. Hienoja kohtaamisia on ollut, hän summaa.