Tangomarkkinat onnistui juhlavuoden tapahtumassaan

Tangomarkkinoiden 30-vuotisjuhlatapahtumasta tuli 2000-luvun paras tähän saakka. Tapahtuma veti kävijöitä, joilta saatu palaute myös lämmittää tekijöitä. Taiteellinen johtaja Martti Haapamäki sanoo, että tapahtuman laatu sai kiitosta.

kulttuuri
Ylen Tangoteltalla hurrataan, kun Tangokuningas on valittu: Onnea Teemu Roivainen!
Johanna Manu/Yle

Seinäjoen Tangomarkkinat onnistui juhlavuoden tavoitteessaan. Kesän 30-vuotisjuhlatapahtuma ylsi koko 2000-luvun parhaimpaan taloudelliseen tulokseen. Liikevaihto oli 1,4 miljoonaa ja tulos 40 000 euroa plussalla. Tekijät ovat tyytyväisiä.

– Kyllä tämä on vuosituhannen paras tulos. Se perustuu siihen, että meillä oli tosi hieno tapahtuma. Toki sää oli hyvä, mutta meidän kaikki tapahtumat vetivät hyvin kävijöitä, sanoo hallituksen puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki.

Tangomarkkinat on onnistunut viime vuosina nostamaan kiinnostustaan ja näkyvyyttään. Tapahtumaa pidetään takavuosia laadukkaampana ja tangolaulun suosio nuorten musiikin ammattilaistenkin keskuudessa korkea. Taiteellinen johtaja Martti Haapamäki kehuu myös osaavaa tekijäjoukkoa.

– Olemme päässeet ammattimaiseen tapahtumatuotantoon, jossa jokainen osaa hommansa ja saadaan kokonaisuutena onnistunut tapahtuma, uskoo Haapamäki.

Vakaassa taloustilanteessa on helppo lähteä suunnittelemaan tulevan vuoden tapahtumaa. Ensi vuoden suunnitelmat alkavat jo hahmottua, mutta varsinaisesti niistä tiedotetaan kevätpuolella.

– Suunnittelu on aina helppoa, kun ei tarvitse peruutuspeiliin katsoa. Olemme voineet ryhtyä suunnittelemaan ensi vuotta jo elokuussa, sanoo Lähdesmäki.

Yksi teema ensi kesänä saattaa liittyä tangokuninkaiden kuninkaan Olavi Virran syntymän 100-vuotisjuhlavuoteen.

– Omituista olisi, jos se ei näkyisi ensi vuonna, toteaa Lähdesmäki.