Hyppää sisältöön

WSJ: Putinin lähipiiriin kuuluva Timtšenko mukana rahanpesuepäilyssä

Wall Street Journal uutisoi, että Yhdysvalloissa on aloitettu rahanpesua koskeva tutkinta, jossa osallisena on venäläinen liikemies Gennadi Timtšenko. Timtšenko on jääkiekkojoukkue Jokerien osaomistaja.

Gennadi Timtšenko. Kuva: Aleksi Tuomola / Lehtikuva

Yhdysvalloissa syyttäjät ovat aloittaneet rahanpesua koskevan tutkinnan, jossa osallisena epäillään olevan Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiirin kuuluvan Gennadi Timtšenkon. Tutkinnasta uutisoi sanomalehti Wall Street Journal (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan syyttäjät selvittävät, onko venäläismiljardööri Timtšenko siirtänyt Yhdysvaltojen kautta varoja, joiden uskotaan liittyvän korruptoituneisiin hankkeisiin Venäjällä. Yhdysvaltojen oikeusministeriön kerrotaan auttavan tutkinnassa.

Syyttäjät tutkivat transaktioita, jossa Timtšenkon perustama öljynvälitysyhtiö Gunvor Group on ostanut öljyä venäläiseltä Rosneftilta ja myynyt sitä kolmansille osapuolille, Wall Street Journal kirjoittaa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Timtšenko sanoi aiemmin elokuussa, että Yhdysvaltojen turvallisuuspalvelu valmistelee häntä vastaan provokaatioita.

Timtšenko lisättiin Yhdysvaltojen pakotelistalle sen jälkeen kun Krimin niemimaa oli liitetty Venäjään. Hänellä on Suomen kansalaisuus, ja hän on osaomistajana Helsinki Arenassa ja jääkiekkojoukkue Jokereissa.