1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Vakka-Suomen seutukunta

Vakka-Suomen Sanomain kuntayhtymä tuomitsee lehden painostamisen

Kuntayhtymän valtuuston puheenjohtajan mukaan paikallislehden painostamiseen suhtaudutaan erittäin vakavasti, mutta vuosi sitten tapahtuneet painostusyritykset on nyt loppuunkäsitelty.

Kuva: Paula Koskinen / Yle

Vakka-Suomen Sanomain kuntayhtymän valtuusto paheksuu lehteen kohdistuneita painostusyritysiä. Valtuusto kokoontui keskiviikkona puimaan väitteitä keskustapoliitikon Vakka-Suomen Sanomien toimitukseen kohdistamasta painostuksesta.

– En voi mennä yksityiskohtiin, mutta kokouksessa käytettiin puheenvuoroja, joissa tätä painostamista paheksuttiin.

Mynämäkeläinen maakuntavaltuuston puheenjohtaja Pekka Myllymäki on Vakka-Suomen Sanomien päätoimittajan mukaan yrittänyt vaikuttaa lehden sisältöön ja linjaan pääasiassa syksyllä 2013. Myllymäen mielestä hän ei ole painostanut lehden toimitusta.

Vakka-Suomen Sanomain kuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja Simo Virtasen mukaan painostamiseen suhtaudutaan vakavasti.

– Pidän sitä vakavana. Tärkeää on, että lukijat, tilaajat ja ilmoittajat tietävät, ettei lehden sisältöön pääse painostamalla vaikuttamaan. Toivoisin, että tämä on loppuunkäsitelty. Jatkotoimenpiteitä ei ole tiedossa.

Virtasen mukaan tapaus katsottiin painostamiseksi Myllymäen yhteydenottojen sisällön ja määrän vuoksi. Normaali lukijapalaute on tervetullutta.

– Toimitukselle voi antaa ihan normaalia kritiikkiä ja palautetta. Semmonen kuva tästä ei saa syntyä, että se ei olisi toivottavaa, mutta painostamista ei lehdessä hyväksytä.

Vakka-Suomen Sanomat on kuntayhtymän omistama paikallislehti.