Valtion sijoitusyhtiön Talvivaara-salkun arvosta hävinnyt yli 120 miljoonaa – "teollinen ratkaisu" edelleen mahdollinen

Valtion pörssisijoituksia hoitava sijoitusyhtiö Solidium on jo aiemmin alaskirjannut Talvivaaran osakkeen arvon alentumisia. Tällä hetkellä Talvivaaran tasearvo Solidiumin salkussa on 22 miljoonaa euroa.

talous

Solidium on laittanut rahaa Talvivaaraan osakesijoitusten muodossa yhteensä 149 miljoonaa.

– Nyt on mahdollista aloittaa puhtaalta pöydältä, sanoo Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen

Nyt on mahdollista aloittaa puhtaalta pöydältä

Kari Järvinen, Solidium

Puhtaalla pöydällä Järvinen tarkoittaa sitä, että kaivoksen konkurssiin saakka voimassa olleet tuotevirtasopimukset Nyrstarin ja Norilsk Nickelin kanssa purkaantuvat. Sopimusten purkamisen jälkeen Talvivaaran sinkkiä ja nikkeliä voi myydä vapaammin myös muille toimijoille.

Solidiumin Järvinen pitää edelleen mahdollisena myös sitä, että Talvivaaran toiminnan jatkamiseksi löytyy "teollinen ratkaisu". Teollisella ratkaisulla tarkoitetaan sitä, että Talvivaaran toiminnalle löytyy uusi teollinen toimija, joka saisi tuotannon kannattamaan.

– Meistä olisi tärkeää että teollinen ratkaisu löytyy, Järvinen toteaa.

Solidiumin jälkeen pörssiyhtiö Talvivaaran suurimmat omistajat ovat Talvivaaran Kaivoyhtiö ja Pekka Perä. Näiden lisäksi pörssiyhtiöllä on noin 76 000 pienomistajaa.

Kalleimmillaan Talvivaaran osake oli vuoden 2011 tammikuun alussa, jolloin yksi osake maksoi noin 7,41 euroa. Viime aikoina osakkeen hinta on pyörinyt parissa sentissä.