Levin maailmancup sai virallisen vahvistuksen

Alppihiihdon pujottelun maailmancupin avauskilpailut Kittilän Levillä saivat torstaina virallisen vahvistuksen. Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) asettamana lumikontrollipäivänä Levi Black -kisarinteen lumitilanteessa sekä suorituspaikkojen kunnossa ei ollut mitään esteitä kisojen järjestämiselle.

Kuva: Teemu Moisio

Alppikisat järjestetään marraskuun 15.-16. päivä.

– Olemme todella iloisia, että talvi on saapunut ajoissa Leville ja maailmancupin kisaorganisaatio on saanut viimeisteltyä kisarinteen valmistelut ajoissa lumikontrollipäivää ajatellen. Me olemme tyytyväisiä, että voimme ilman epäröintiä vahvistaa kaksi alppihiihtokilpailua Levi Blackillä 15. ja 16. päivä marraskuuta. Näissä hyvissä ja talvisissa olosuhteissa odotamme innolla jännittävää alppikauden avausta,  FIS:n miesten maailmancupin kilpailujohtaja Markus Waldner sanoo tiedotteessa.

Kisarinne on saatu kuntoon aikataulussa. 

– Meillä on rinteessä riittävästi lunta. Lumetus ja muut toimenpiteet ovat valmistuneet aikataulun mukaan ja osa jopa etuajassa. Kylmä aika lokakuun puolen välin jälkeen mahdollisti hyvät olosuhteet lumetukselle. Henkilökunta on tehnyt loistavan työn. Lisäksi lumetuskalustoon tehdyt viimeisimmät investoinnit näkyvät, Levin maailmancupin kilpailupäällikkö Petri Tuomikoski toteaa.

Hyvän lumitilanteen saattelemana Suomen joukkue aloitti oman treenauksen kisarinteessä keskiviikkona. Leville paikan päälle ovat saapuneet suomalaisten lisäksi Norjan, Saksan ja Kroatian joukkueet. Torstaina treenaamisen aloittavat myös ruotsalaiset.