Kivilinnan rakentanut Kati: Vierailijat ovat tervetulleita

Helsingin Ilmalan junaseisakkeen tuntumaan lähes 20 vuotta kivilinnaa rakentanut Kati Sinenmaa yllättyi linnan saamasta huomiosta.

Kotimaa
Kati Sinenmaa esitteli rakentamaansa linnaa marraskuussa 2014. Tuolloin hän toivoi, että ihmiset löytäisivät paikan ja kävisivät rohkeasti vierailemassa.
Kati Sinenmaa esitteli rakentamaansa linnaa marraskuussa 2014. Tuolloin hän toivoi, että ihmiset löytäisivät paikan ja kävisivät rohkeasti vierailemassa.Vesa Marttinen / Yle

Yle Helsingin alkuviikosta julkaistu juttu Pasilan kivilinnasta ja sen sitkeästä rakentajasta keräsi valtavan huomioarvon, yli 100 000 lukijaa muutamassa päivässä.

Linnan rakentaja Kati Sinenmaa on yllättynyt, että hänen projektinsa kiinnostaa niin monia. Hänelle päin ei ole suoraa palautetta aiheesta tullut.

– Ei ole minulle päin kuulunut mitään. Ei ihmisiä tällaiset kiinnosta, Kati Sinenmaa sanoo.

Linna saattaa kuitenkin jatkossa saada entistä useampia uteliaita vieraita, ja tämä sopii Sinenmaalle.

– Sinne saa mennä ja tutustua, totta kai.

Rakentaminen jatkuu keväällä

Pari asiaa on hänen mukaansa hyvä pitää mielessä, jos paikalla haluaa vierailla.

– En tiedä mitä VR ja muut tykkäävät, jos sinne mennään autolla ja parkkeerataan miten sattuu. Pakkasella myös linnan kivet voivat olla jäässä ja pitää olla varovainen, mutta kyllä ihmiset sen varmasti ymmärtävät, Sinenmaa tuumaa.

Sinenmaa aikoo jättää linnan talveksi tyhjilleen ja palata rakennuspuuhiin jälleen keväällä, kuten hän on tehnyt jo vuosikaudet.

– Käyn siellä vielä siivoamassa ja laitan lisää valokuvia telineeseen. Ehkä viikonloppuna yritän siellä käydä, Kati Sinenmaa sanoo.