Valtavan Nenäkakun kuljettaminen vaatii logistiikan erityistaitoja

Tulevat leipuri-kondiittorit valmistelivat torstaina jättimäistä Nenäkakkua WinNovan keittiössä. Kakku myydään herkkupaloina Porin Puuvillassa perjantaina.

kakut
WinNovan Nenäpäiväkakku valmistumassa
Matti Kauvo / Yle

70 kiloa mansikoita, 30 kiloa kreemiä ja 400 grammaa vanilliinijauhetta. Siinä aineksia kymmenen neliömetrin Nenäpäiväkakkuun, jonka WinNovan leipomoalan opiskelijat loihtivat.

WinNovassa jättikakun leipominen sujuu jo rutiinilla. Ensimmäinen tehtiin Unicefin hyväksi ja Nenäpäivään oppilaitos osallistuu nyt toista kertaa.

Kondiittorimestari Sanna Granroth haluaa kuitenkin muistuttaa, että he ovat vain yksi tekijä pitkässä ketjussa. Kakun raaka-aineet on saatu lahjoituksena maakunnan yrityksiltä.

– Meillä on tietenkin mukavin homma, kun saamme leipoa kakun. Toki kakkupalasten ostajilla on se maittavin tehtävä.

Vaikeinta on jättikakun kuljettaminen

Granrothin mukaan kymmenen neliömetrin kakun tekeminen ei ole kovin vaikeaa. Ensin täytyy vain leipoa hurja määrä levykakkupohjia ja sitten ne kootaan jättiläismäiseksi Nenäkakuksi. Vaikein osuus on kakun kuljettaminen ehjänä perille.

– Tässä WinNovan logistiikan opiskelijoilla iso merkitys.

Nenäkakku myydään herkkupaloina Nenäpäivän tapahtumassa Porin Puuvillan kauppakeskuksessa perjantaina klo 14-17.