Helluntailaiset rakentavat skeittihallin Myyrmäen ostariin

Myyrmäen helluntaiseurakunnan nuoret rakentavat entiseen elokuvateatteriin ja seurakuntasaliin skeittihallin. Erikoinen hanke on herättänyt laajaa kiinnostusta myös ei-uskovaisten keskuudessa. Kaikille avoin skeittihalli aukeaa vuoden vaihteen tienoilla.

Kotimaa
Entisen elokuvateatterin penkit on irrotettu ja parhaillaan porrasmaisesti nousevaan lattiaan rakennetaan tukirakennetta, jolla on tarkoitus tehdä lattiasta tasainen.
Entisen elokuvateatterin penkit on irrotettu ja parhaillaan porrasmaisesti nousevaan lattiaan rakennetaan tukirakennetta, jolla on tarkoitus tehdä lattiasta tasainen.Ari Tuhkanen / Yle

Penkit on irrotettu ja pehmusteet on pinossa. Kaksi miestä rakentaa porrasmaisesti nousevaan lattiaan tukirakennetta, koolausta. Entisen elokuvateatterin ja seurakuntasalin muuttaminen skeittihalliksi alkoi vasta muutama viikko sitten, mutta purkutyöt näyttävät olevan jo pitkällä.

– Pari kertaa on ollut jo talkoita. Kadultakin tullut mukaan ihan vieraita kavereita. Olivat nähneet Facebookista, että täällä tehdään skeittihallia ja tulivat kysymään pääsevätkö auttamaan, kertoo hallin puuhamies Aku Hakala.

Hallihanke kiinnostaa laajalti

Idea skeittihallista syntyi Myyrmäen helluntaiseurakunnan nuorten keskuudessa. Kun tilaan vuokralle tulossa ollut teatteri ei toteutunutkaan, nuoret miettivät miten helluntaiseurakunnan omistamaa tilaa voisi käyttää.

– Nuoret sanoivat, että eiks laiteta skedehalli pystyyn, kertoo nuorisotyötä helluntaiseurakunnassa tekevä Hakala.

Seurakunnan nuorista lajia harrastaa aktiivisesti parikymmentä, mutta skeittihallin Facebook sivun suosion perusteella hallista ovat innoissaan muutkin kuin helluntailaiset ja myyrmäkeläiset nuoret.

– Avasimme puolitoista viikkoa sitten skedehallin facebooksivun ja nyt sillä on jo yli 500 diggaajaa, hehkuttaa Hakala.

Skeittihalli syntyy nousevaan katsomoon

Tilan sijainti aseman vieressä Myyrmäen vanhassa ostarissa, Myyrin Puhoksessa on erittäin hyvä, mutta elokuvateatterin peruja oleva porrasmainen, nouseva lattiarakenne on erittäin haasteellinen.

– Täällä on käynyt rullalautailuliiton puheenjohtaja ja skeittihallisuunnittelijoita. Hekin sanovat aina ensin, että onpa haastava tila. Mutta sitten ne ymmärtää, kun me kerrotaan, että me vedetään lattia tasaseksi. Tuolla on koolaus menossa, kuvailee Hakala.

Hallia pyörittää helluntailaisten perustama yhdistys MyyrYorkin nuoret. Sen toiminta rahoitetaan lahjoitusvaroin. Hakala on käynyt neuvotteluja rahoituksesta myös kaupungin kanssa.

– Mehän teemme sellaista mitä kaupungin pitäisi tehdä. Tapasin kaupungin nuorisopalveluiden johtaja Eija Aholan ja hän suhtautui asiaan erittäin myönteisesti. Aiomme hakea hänen ehdottamaansa kohdeavustusta, kertoo Hakala.

Skeittihallissa järjestetään myös skeittikirkkoja

Skeittihalli on Myyrmäen helluntaiseurakunnan uusi nuorisotyön muoto. Hallissa noudatetaan kristillisiä perusarvoja, mutta mikään "käännyttämispaikka" se ei Hakalan vakuutteluiden mukaan ole.

– Helluntailaisuutta ei ole syytä painottaa. Tässä tehdään ennen kaikkea nuorille skeittihallia. Me koetaan, että me ollaan tehty Myyrmäen nuorille ihan lahja, sanoo Hakala.

Kaikille avoimessa skeittihallissa ei Hakalan mukaan edes välttämättä soi hengellinen musiikki, paitsi sunnuntaisin, kun siellä saatetaan järjestää hengellisiä tilaisuuksia.

– Jos me halutaan joskus pitää jokin skeittikirkko, me voidaan. Hyvää musaa, ajankohtaista sanottavaa, nuoret esille ja skeittausta. Sellaista toimintaa on mm. Yhdysvalloissa ja Australiassa, kertoo innostunut Hakala.

Halli aukeaa joulun jälkeen

Hakalan mukaan kaikille avoin halli aukeaa todennäköisesti joulun ja uuden vuoden välipäivinä.

– Skedehalli on auki maanantaista perjantaihin 14-21, lauantaisin 10-22 ja sunnuntaisin halli on ryhmien käytössä. Täällä voi olla silloin esimerkiksi seurojen vuoroja, skeittisynttäreitä ja se skeittikirkko, sanoo Hakala.