Katso koomikko Mikko Vaismaan Nenäpäivä-terveiset

Nenäpäivänä tarjoillaan pipareita ja myydään soppaa. Nenäpäivänä myydään kirjoja ja juostaan maratonia koulun ympäri. Nenäpäivän vietto on vuosi vuodelta vallannut yhä enemmän tilaa Keski-Pohjanmaalla. Radio Keski-Pohjanmaassa kuullaan totutusti haastekonsertti.

Nenäpäivä
Kuvssa mies punaisessa nenässä

Koomikko Mikko Vaismaan terveiset virittävät Nenäpäivä-tunnelmaan eli hyväntahtoiseen hyväntekeväisyyteen leikkisällä mielellä.

Samassa hengessä Kokkolassa järjestetään kymmenkunta tapahtumaa eri puolilla kaupunkia aina keskustasta Ullavan Rahkoseen. Myös muun muassa Kaustisella ja Kalajoellakin tapahtuu.

Kokkolan kaupunginkirjastossa on tänä vuonna monella tapaa keräyksessä mukana. Kirjastolla on myyty lahjoituskirjoja koko viikon. Keskiviikkona huutokaupattiin taidetta, mikä tuotti noin 1800 euroa. Perjantaina luetaan koirasatuja, johon idea tuli television Ransu-koirasta.

Perjantaina Nenäpäivä-keräyslippaat kiertävät eri puolilla kaupunkia. Kokkolan sivistyskeskus lahjoittaa joulukorttirahansa (200e) Nenäpäivä-keräykseen.

Lihasoppaa entistä enemmän

Perjantaina on jälleen myytävänä lihasoppaa Yle-talon ala-aulassa kello 11 alkaen. Perinteisesti soppa loppuu aika pian kesken, kun lounastuntilaiset ottavat sitä mukaansa. Nyt soppaa on keitetty tavallista enemmän. Tarjolla on lämpimän keiton lisäksi myös jäähdytettyä ja kotiinvietävää soppaa. Yhden annoksen hinta on neljä euroa. Litran jäähdytetty soppa maksaa kahdeksan euroa.

Kokkolan kouluilla tapahtuu hyväntekeväisyyden tiimoilla perjantaina paljon. Rahkosessa pidetään Nenäpäivä-kahviota ja juostaan temppurataa. Mäntykankaalla oppilaat juoksevat maratonia. Koivuhaan koululaiset ovat leiponeet ja askarrelleet kortteja, joita he jakavat palvelukeskuksessa perjantaina. Koivuhaan päiväkodilla on muuminäyttely, johon tutustujat voivat lahjoittaa rahaa keräykseen.

Tanssien rahaa keräykseen

Hollihaan koululla on Nenäpäivänä tanssiteema. Kello 18 Hollihaassa järjestetään Tanssi tekee hyvää -tapahtuma kahden muun koulun kanssa. Katsottavana on oppilaiden sekä tanssi- ja liikuntaseurojen tanssiesityksiä.

Radio Keski-Pohjanmaassa kuullaan aamusta alkaen haastekonsertti, johon on perinteisesti tullut paljon haasteita. Esimerkiksi eläinlääkäri Kardigué Sakoné on haastanut eläinlääkärikollegansa mukaan keräykseen.

Nenäpäivä ulottuu vielä lauantaillekin, kun Hakalahden koululaiset pakkaavat asiakkaiden ostoksia ja palkka tilitetään hyväntekeväisyyteen.